Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2012, 20:06
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Dżeko kosztował 4 miliony euro,więc nie było co nawet do negocjacji podchodzic.Niestety,ale lepszego niz Jirsak za tą cene(700 tysięcy) ciężko było znaleźc.
Mam wrażenie, że Jirsak był dobrym transferem. Zdaje mi się jednak, że jego charakter przeszkodził mu w udowodnieniu Skorży, że to na niego warto postawić. Kto wie, czy gdybyśmy go gdzieś po roku wypożyczyli nie byłby teraz piłkarzem o którym mówilibyśmy w samych superlatywach. Ja pamiętam jego wrzutki na centymetry, inteligentne zagrania, świetnie wykonywane stałe fragmenty (choćby asysta przy bramce Clebera w meczu z Barceloną). Potencjał miał naprawdę niezły. Cena była odpowiednia.

Tak samo nie można winić Bednarza za Gargułę, czy Niedzielana. W momencie podpisywania umów to były realne wzmocnienia. Pech chciał, że zaraz potem jeszcze w barwach Bełchatowa Garguła doznał poważnej kontuzji. Podobnie sprawa się miała z Niedzielanem. Przed kontuzją zagrał kilka meczów i grał nieźle, po kontuzji w naszych barwach nie dostał już szansy i się z nim pożegnano.
Odpowiedz cytując