Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2012, 14:34
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
funkykoval
Nie plec bzdur. To ze za kogos sie nie placi to nie zaczy ze musi byc tani. "Darmowy" Ljuboja kosztuje Legie wiecej niz Jirsak "700 tys euro" nas. I to nawet biorac pod uwage tylko pierwszy rok(!). Czyli w tym gdzie do kosztu Jirsaka trzeba bylo dodac 700 tys euro za transfer.
Ljuboja pewnie za sam podpis wzial roczna pensje Jirsaka (jesli nie wiecej)...
Prowizje, bonusy, kasa za podpis. To wczystko czesto sa bardzo duze pieniadze.
Na przyklad wracajac do tych premii za UEFA. Smieszy mnie niezmiernia jak niektorzy pisza tak jakby te 3,7 mln euro (czy ile tam tego jest) w 100% poszlo do klubu. Bzdura. A co z premiami dla pilkarzy? Nie wiem jak to jest u nas, ale w takiej Legii Miklas (?) gdzies sie wypowiadal i powiedzial ze polowa premii od UEFA idzie... do pilkarzy. Czyli powiedzmy Legia dostaje 2 mln euro premii od UEFA, 1 mln euro placi pilkarzom, i zostaje jej tylko 1 mln euro. Nie wiem jak jest u nas bo nikt o tym nic nie mowil, ale... naprawde uwazacie ze u nas nie bylo premii jesli chodzi o wyniki w europie?
Nie zdziwilbym sie jakby z tych 3,7 mln euro klub wzial na czysto nie wiecej niz 2 banki euro...
Jedno jest pewne, albo Cupial odbiera dlug z Wisly, albo... Stan byl bardzo slabym dyrektorem. Narazie zadna ze stron nie dala dowodu ani na to, ani na to.
Nie wiem o jakich bzdurach mówisz, bo zaraz stwierdzasz autorytatywnie coś o czymś wiedzy raczej nie masz - vide kontrakt Ljuboji.... Dostał za podpis i dostał kontrakt roczny - mowa była o 500 tys euro....
Kolejną bzdurą jest to, że z 3,7 mln euro do klubu trafi tylko 2 mln euro ->>> to ma znaczyć, że premie będzie piłakrzom Wisły wypłacać UEFA ?
W Wisle nie było specjalnych premii za wygrane itd. kontrakty zawodników podobno są tak skonstruowane, że każdy ma w swoim kontrakcie osobno wpisane ewentualne dodatki typu: wyjściówki, premie, premmie za mistrzostwo, premie za puchary. Z tego co poniektóryz tutaj piszą wyika, że przecziętny Wiślak nie dość, że ma kontrakt wysokości 250 tys euro, dostaje jeszcze kolejne gratyfikacje z tytułu tych dodatkowych bonusów.... wychodzi na to, że są to kolejne 10-150 tys euro.... Twierdzenia wzięte z dupy przez pismaków - moim zdaniem inspirowanych przez koterię Niezatapialnego......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując