Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2012, 13:33
Artykul z listopada:
Miesięczne wydatki klubów na zarobki piłkarzy z wyjściowej jedenastki:

822 tys. złotych - Lech Poznań
733 tys. - Polonia Warszawa
718 tys. - Wisła Kraków
700 tys. - Jagiellonia Białystok
681 tys. - Legia Warszawa
483 tys. - Cracovia Kraków
450 tys. - Zagłębie Lubin
409 ty.s - Górnik Zabrze
400 tys. - Śląsk Wrocław
390 tys. - Widzew Łódź
348 tys. - Korona Kielce
323 tys. - GKS Bełchatów
310 tys. - Lechia Gdańsk
278 tys. - Ruch Chorzów
216 tys. - ŁKS Łódź
195 tys. - Podbeskidzie Bielsko-Biała

---------------------------------------------------------------
funkykoval
Cytat:
Nakłady w postaci czego W postaci Zakontraktowania kilku piłkarzy w lecie, z których płaciliśmy tylko za Jovanovicia ?
Nie plec bzdur. To ze za kogos sie nie placi to nie zaczy ze musi byc tani. "Darmowy" Ljuboja kosztuje Legie wiecej niz Jirsak "700 tys euro" nas. I to nawet biorac pod uwage tylko pierwszy rok(!). Czyli w tym gdzie do kosztu Jirsaka trzeba bylo dodac 700 tys euro za transfer.
Ljuboja pewnie za sam podpis wzial roczna pensje Jirsaka (jesli nie wiecej)...
Prowizje, bonusy, kasa za podpis. To wczystko czesto sa bardzo duze pieniadze.
Na przyklad wracajac do tych premii za UEFA. Smieszy mnie niezmiernia jak niektorzy pisza tak jakby te 3,7 mln euro (czy ile tam tego jest) w 100% poszlo do klubu. Bzdura. A co z premiami dla pilkarzy? Nie wiem jak to jest u nas, ale w takiej Legii Miklas (?) gdzies sie wypowiadal i powiedzial ze polowa premii od UEFA idzie... do pilkarzy. Czyli powiedzmy Legia dostaje 2 mln euro premii od UEFA, 1 mln euro placi pilkarzom, i zostaje jej tylko 1 mln euro. Nie wiem jak jest u nas bo nikt o tym nic nie mowil, ale... naprawde uwazacie ze u nas nie bylo premii jesli chodzi o wyniki w europie?
Nie zdziwilbym sie jakby z tych 3,7 mln euro klub wzial na czysto nie wiecej niz 2 banki euro...
Jedno jest pewne, albo Cupial odbiera dlug z Wisly, albo... Stan byl bardzo slabym dyrektorem. Narazie zadna ze stron nie dala dowodu ani na to, ani na to.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 02.04.2012 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując