wolfy napisał(a):

Zabawie się we wróżkę: Cupiał nas jednak "uratuje".
Co prawda za cenę wyprzedaży wszystkiego co się rusza oraz kompletnej degrengolady sportowej.
Ale "uratuje nas".
I niech nikt sobie nie myśli że to kolejny cyrk z wyciąganiem kasy z Wisły. To akcja ratunkowa.
EDIT: Acha, żeby sobie ktoś nie pomyślał że sugeruję, że to kolejny etap wychodzenia z Wisły. Mam nadzieje, że się rozumiemy
|
Pogrubiłem to do czego chcę się odnieść.
Rozumiem, że jesteś kolejnym głównym księgowym spółki...
Ta "kompletna degrengolada sportowa" jest przywoływana min. przez ciebie od kilku lat. Pisałeś o degradacji po sprzedaży 2 najlepszych stoperów, a dokładnie w tym samym sezonie zdobyliśmy mistrzostwo (poprzedni sezon z tymi samymi najlepszymi stoperami skonczyl sie Jopem), na wiosnę graliśmy w pucharach, wygraliśmy 5 z 6 meczy w walce o LM :]-najlepszy sezon od lat(europejski).
Zakup "darmowych emerytów" w letnim okienku zapewne też był sygnałem "wychodzenia z Wisły"...
Co wzlot i upadek jest ta sama bajka, wyprzedaż, 2 liga itd. To jak jest wreszcie? Wyprzedajemy cały blok obronny to jest wychodzenie, przychodzi kolejne okienko wylot za godziwe pieniądze i przyjście obcokrajowców, którzy zrobili lepsze wyniki niż Brożki i już wyprzedażą nie jest czy jak?
Proszę o weryfikację twych zeszlorocznych felietonów, jak ma się pozbycie Brożków+obrońców+Pawełek(którego usprawiedliwiałes za fucka) i zastąpienie ich (droższymi w utrzymaniu) obcokrajowcami : Genkov, Melikson, Pareiko, Lamey, Jaliens, Iliev, Biton..
To jest wychodzenie z Wisły?
Cupiał celował w LM znowu na tu i teraz, z nim nigdy nie będzie przyszłościowego planu, zawsze będą skrajne emocje. Teraz zapewne "lekkie odchudzenie" i w niedalekiej przyszłości mam nadzieję kolejna próba:]
Boguś trzymaj się!
PS.1.
Odejdą kolejni na których da się coś zarobić, na ich miejsce przyjdą inni itd...
PS2.
Jak ktoś myśli, że artykuł o obecnej sytuacji finansowej jest jakąś manipulacją, zasłona dymną przed uj wie czym to... to... to chyba mysli że Jaliens Lamey Iliev grają za darmo :]
ależ kokosy nastukaliśmy za Marcelo Głowe i Brożków.... przecież S.A. nie ma żadnych kosztów, generuje tylko zysk, który notorycznie cichaczem podwędzany jest przez Cupiała