Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2012, 23:17
raindog napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiem, co wtedy pisali, gdyż wtedy uważałem i nadal uważam, że jedynymi sensownymi informacjami, z jakimi można się spotkać, jest oficjalna strona oraz oni. Dlaczego oficjalna, wiadomo. Dlaczego oni? Bo to co mówią w sprawie transferów, sprawdza się, a więc trzeba być głupim, by twierdzić, że goście nie mają dostępu do wiarygodnych informacji.
Oczywiście że mają dostęp. Bardzo selektywnie dozują prawdziwe informacje. Gdyby tego nie robili, ich wiarygodność byłaby zerowa. A tak - są kolesie tacy jak Ty, którzy uwierzą we wszystko w zamian za informację o transferze Wilka na kilka dni przed innymi.

Wszelka ich działalność służy moderowaniu nastrojów. Kiedy sprzedawaliśmy Głowackiego oni pierwsi dementowali i uspokajali, że nie sprzedamy dwóch podstawowych stoperów w jednym okienku.

raindog napisał(a):Wyświetl post
Wyprzedaż?
Sprzedaliśmy trzech zawodników - dwóch rzeczywiście solidnych, a trzeci to Diaz za naprawdę niezłe pieniądze
Nie chcę być złośliwy, ale ewidentnie w tym momencie traktujesz swoich czytelników jak debili.

Sprzedaliśmy dwóch podstawowych stoperów oraz stopera/lewego obrońcę/def. pomocnika. Do tego odszedł Jop, czyli rezerwowy stoper. Nie przypadkowo z Karabachem grała para Kowalski-Bunoza.
Zabawne, ale drugiego lewego obrońce straciliśmy w następnym okienku, stąd późniejsze eksperymenty z Pajliciem/Branco.

Trzeba być kompletnym ignorantem bądź kłamcą liczącym na słabą pamięć czytelników, żeby bagatelizować rozpieprzenie całego bloku obronnego w jednym okienku. Dodajmy - jedynej formacji, która w ówczesnej Wiśle spełniała dobrze swoją rolę. Efekty tego mamy do dziś.

Realnie rzecz biorąc - sprzedaliśmy wszystkich zawodników, jakich mogliśmy. Kogo jeszcze chciałbyś z ówczesnego składu opchnąć? Sobolewskiego i Clebera?

To nie była żadna wyprzedaż. Co to to nie! Sprzedaliśmy tylko pięciu zawodników (w tym niemal cały blok obronny w jednym okienku). Co prawda reszty nikt nie chciałby kupić za jakiekolwiek sensowne pieniądze (bądź w ogóle, wiadomo o kogo chodzi), bo byli za starzy, za słabi lub po prostu: nie mieliśmy praw do ich kart zawodniczych. No ale fakt jest faktem: zostali Jirsak, Kirm, Garguła, Kowalski, Cleber, Sobolewski.
Słabo mi...

"Sprzedaliśmy trzech zawodników" - myślę że powinieneś zgłosić się do maci0sia. Macie podobny styl.

Acha, to "dwóch naprawdę solidnych" było żałosne. Serio, mogłeś sobie darować. Dwóch najlepszych stoperów ligi, obaj poradzili sobie w o wiele silniejszych ligach, Marcelo pewnie niedługo sprzedadzą do Bundesligi.
Żenada.

Z mojej strony koniec dyskusji, nie ma z kim. Jeszcze chwila i zaczniesz udowadniać, że Bunoza jest "bardziej solidny" od Marcelo, Chavez to godny następca "Głowy", a wtedy moderatorzy będą mieli masę roboty w temacie. I nie piszę tu o sobie, po prostu paru kibicom rzeczywiście mogą puścić nerwy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.04.2012 o godz. 23:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując