Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
KorteZ
Banita

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2012, 18:28
@022
Ty traktujesz to jako dogmat, ja nigdzie nie napisałem, że jestem pewny. Po prostu patrzę i słucham co mówią fachowcy w tej dziedzinie na całym świecie i wybacz, ale im bardziej ufam - nie Tobie.

Co do tych trenerów to są słabi, Mój Boże jak to mawia Roman, nie chce mi się tego udowadniać, zdecydowana większość obserwatorów ligi tak twierdzi. Nie pokazują tego tylko wyniki, ale ich gadka, momentami bezradność, a także styl, a raczej jego brak, który wypracowali.

Po raz kolejny sie mylisz - PODSTAWA TO DOBRY TRENER, ALE I ON POTRZEBUJE STABILIZACJI. Człowieku, widzę, że wydaje Ci się, że to takie wszystko proste. A to co się dzieje na boisku i ogarnięcie tego wszystkiego jest bardzo skomplikowane.

Przytaczasz i opierasz swoje przykłady na gównianych trenerach i możesz swoje śpiewki nadal powtarzać. U nas nic nie jest pewne - TO POLSKA, ale i tu stabilizacja musi coś dać - jak się dzieje wszędzie na świecie.Sukcesy zachodnich klubów są oparte na stabilizacji - i to jest wzór. Tam się gra, tam są piłkarze, tam jest prawdziwa taktyka.

Kluczem do sukcesu są gracze i trener - bez ciągłości pracy, stabilizacji gówno zrobią. Jeden sezon tego nie zmieni, chodzi o sukcesy w kilku sezonach, bo to jest dowód prawdziwej klasy - nie jeden sezon.
Ostatnio edytowane przez KorteZ : 01.04.2012 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując