milosz napisał(a):

|
Podałem wydatki jak masz problemy z czytaniem to …nie mój problem. Podałem prosty bilans zysków i strat dotyczących kadry (również napisałem daje się kasa za podpis piłkarza z karta na reku), jeśli nie potrafisz czytać najprostszych tekstów to szkoda czasu na zbędna polemikę. Iliów kosztował mało i Ty mitologizujesz, dużo to kosztował np. Jirsak bo 700 tyś. euro, straty z Kirma i Garguły tez są znaczące, generalnie jak popatrzyć na listę Bednarza to …Matusiak, Łobodziński, itd., a z resztą szkoda mi czasu na zbędną polemikę z kimś całkiem zaślepionym na fakty.
|
O jakich Ty faktach mówisz? Nie opierasz się na źródłach, więc sobie daruj "fakty". Dla mnie to są mity. Te twoje wyliczenia to same przychody, a gdzie umieściłeś wydatki? Nie wydajemy nic? Co ty myślisz, że wydatki to tylko transfery gotówkowe?

. Zobacz na sprawozdanie z 2007, czy 2009 roku i zrób mi rozpiskę według takich kryteriów. A najlepiej poprzyj dokumentami swoje twierdzenia.
milosz napisał(a):

|
09.02.2012; 12:16; Real Madryt siódmy rok z rzędu okazał się klubem generującym największe przychody. Według raportów Football Money opublikowanych przez konsultantów Deloitte "Królewscy" w sezonie 2010/11 wygenerowali łączną sumę 479,5 miliona przychodów. Jest to większa suma od tej, która w poprzednim roku także dała madryckiej drużynie pierwsze miejsce w tym zestawieniu. Wówczas zyski klubu wynosiły 438,6 miliona euro.
|
Mowa o zyskach, czy przychodach w końcu? Jak dla mnie ten artykuł już w tym miejscu traci na swojej wartości.
Pablo84 napisał(a):

Jasne, że trzeba sprzedawać zawodników, by się domknął budżet, ale zważ na to że 3 okienka temu sprzedaliśmy ich za ok 6-7 mln euro- to nie była sprzedaż, to była wyprzedaż.Wisła otrzymuje od telefoniki "kasę" za "reklamę" na koszulkach w postaci 1 mln Euro, ale tylko tyle!
Legia nie ma żadnych 160 mln złotych długu.Skąd te głupoty?Ja tamten bilans przedstawiłem sprzed roku i uwzględnia dokumentację przedstawioną przez kluby.Tutaj inne źródło.
http://ekstraklasa.org/files/ekstrak...u_2011_mp3.pdf
Co z tego, że Lamey,Jaliens,Nunez zarabiają ok 300 tyś euro, skoro byli transferami bezgotówkowymi.Jeśli wierzycie w jakieś kosmiczną kasę za podpis to już Wasz problem.UEFA przeciez nie zablokowała calej kwoty tylko jakąś małą jej część, bo wisi nam dusyć dużo pieniążków- za CL i LE +prawa tv.
|
I gdzie tu jest ile Legia ma długu? Ten dokument wskazuje na moje, lwią częścią 40-50 milionowych przychodów Wisły były transfery. Jaliens, Iliev, Lamey nie biorą kasy za podpis, a Bonin i Nowak już tak? Taka nasza polska tradycja? Zresztą w tym dokumencie zauważ, że mamy strasznie niskie wskaźniki takie jak "Wskaźnik płynności bieżącej", "Obciążenie majątku zobowiązaniami" (tutaj Legia też ma niski).
Poza tym ta sprzedaż była sezon po pamiętnej Levadii, gdzie trzeba było łatać 2 mln euro strat. Do tego powiedz mi czy to jest kwota brutto, czy netto. Ile z tego to prowizje, a także procenty od transferu.