kacpaw91 napisał(a):

|
Mogę skrytykować właściciela Wisły za kilka rzeczy, ale nie mam podstaw mówić, że zarabia na Wiśle..
|
Nonsens. Per salto pewnie jest na minusie (dług), ale ostatnimi czasy juz ma realne korzyści, kasa z transferów Marcelo i spółki nie wierzę aby była wydana na klub, tylko wróciła w sporej częsci do bossa ( w jakiej nie wiem, a niby skąd, ale całe 7 mln. na klub nie poszło, niby gdzie i na co!? Częśc tak, całość nie).
_______
Podałem wydatki jak masz problemy z czytaniem to …nie mój problem. Podałem prosty bilans zysków i strat dotyczących kadry (również napisałem, że daje się kasę za podpis piłkarza z kartą na ręku), jeśli nie potrafisz czytać najprostszych tekstów to szkoda czasu na zbędna polemikę. Jliew kosztował mało i Ty mitologizujesz, dużo to kosztował np. Jirsak bo 700 tyś. euro, straty z Kirma i Garguły tez są znaczące, generalnie jak popatrzyć na listę Bednarza to …Matusiak, Łobodziński, itd.,
Po prostu Wiślak napisał(a):

|
Maci0ś sam się zdemaskował. Pokazał, że nie ma żadnej wiedzy na temat wysokości kontraktów zawodników, choć bezczelnie pisze ile rzekomo kosztują klub. Oto cytat z "jego" forum:
|
Po prostu Wiślak napisał(a):

A Wy naiwnie wierzycie w ten stek bzdur, że to kontrakty podpisane przez Valcxa zachwiały budżetem klubu.
Wydaje się oczywiste, że ten tekst ma po prostu przygotować grunt dla Bednarza i wracającej do władzy oraz żłobu, starej kliki. Valckx ma sto razy większe pozytywne osiągnięcia, niż oni wszyscy razem wzięci.
|
Prawda.
kacpaw91 napisał(a):

|
Taka Barcelona i Real muszą być fatalnie zarządzane skoro mają ~0.5 mld euro długu. Nie no - przecież są na plusie! A w innych ligach jak? MU sprzedał Christiano Ronaldo za 94 mln euro, ale ma dług ~0.7 mld funtów. Jak to możliwe?! To nie jest takie proste. Piłka nożna generuje straty nie tylko u nas, ale na całym świecie.
|
Real Madryt klubem generującym największe dochody.
09.02.2012; 12:16; Real Madryt siódmy rok z rzędu okazał się klubem generującym największe przychody. Według raportów Football Money opublikowanych przez konsultantów Deloitte "Królewscy" w sezonie 2010/11 wygenerowali łączną sumę 479,5 miliona przychodów. Jest to większa suma od tej, która w poprzednim roku także dała madryckiej drużynie pierwsze miejsce w tym zestawieniu. Wówczas zyski klubu wynosiły 438,6 miliona euro.
Raport ukazuje 20 klubów, które wygenerowały największe zyski w poprzednim sezonie. Łączna suma zysków tych klubów wynosi blisko 4,400 milionów euro. Mimo kryzysu gospodarczego kwota ta w porównaniu z poprzednim rokiem jest większa o około 3%.
W rankingu prowadzą dwie hiszpańskie ekipy. Tuż za Realem Madryt uplasowała się Barcelona
Real Madryt _____________479,5
FC Barcelona_____________450,7
Manchester United ________367
Bayern Monachium ________321,4
Arsenal _________________251,1
Chelsea_________________ 249,8
AC Milan_________________235,1
Inter Mediolan____________211,4
Liverpool ________________203,3
Schalke 04 _______________202,4
Tottenham Hotspur ________181
Manchester City ___________169,6
Juventus_________________153,9
Olympique Marsylia ________150,4
AS Roma ________________143,5
Borussia Dortmund ________138,5
Olympique Lyon ___________132,8
HSV Hamburg _____________128,8
Valencia CF _______________116,8
Napoli ___________________114,9
>>> PS. Artykuł myli pojęcia przychodów z zyskami jednak pokazuje iż przychody rosną, stąd łatwo domniemywac że i zyski analogicznie.