Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2012, 15:11
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Mogę skrytykować właściciela Wisły za kilka rzeczy, ale nie mam podstaw mówić, że zarabia na Wiśle..

Nonsens. Per salto pewnie jest na minusie (dług), ale ostatnimi czasy juz ma realne korzyści, kasa z transferów Marcelo i spółki nie wierzę aby była wydana na klub, tylko wróciła w sporej częsci do bossa ( w jakiej nie wiem, a niby skąd, ale całe 7 mln. na klub nie poszło, niby gdzie i na co!? Częśc tak, całość nie).
_______
Podałem wydatki jak masz problemy z czytaniem to …nie mój problem. Podałem prosty bilans zysków i strat dotyczących kadry (również napisałem, że daje się kasę za podpis piłkarza z kartą na ręku), jeśli nie potrafisz czytać najprostszych tekstów to szkoda czasu na zbędna polemikę. Jliew kosztował mało i Ty mitologizujesz, dużo to kosztował np. Jirsak bo 700 tyś. euro, straty z Kirma i Garguły tez są znaczące, generalnie jak popatrzyć na listę Bednarza to …Matusiak, Łobodziński, itd.,
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Maci0ś sam się zdemaskował. Pokazał, że nie ma żadnej wiedzy na temat wysokości kontraktów zawodników, choć bezczelnie pisze ile rzekomo kosztują klub. Oto cytat z "jego" forum:
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
A Wy naiwnie wierzycie w ten stek bzdur, że to kontrakty podpisane przez Valcxa zachwiały budżetem klubu.
Wydaje się oczywiste, że ten tekst ma po prostu przygotować grunt dla Bednarza i wracającej do władzy oraz żłobu, starej kliki. Valckx ma sto razy większe pozytywne osiągnięcia, niż oni wszyscy razem wzięci.
Prawda.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Taka Barcelona i Real muszą być fatalnie zarządzane skoro mają ~0.5 mld euro długu. Nie no - przecież są na plusie! A w innych ligach jak? MU sprzedał Christiano Ronaldo za 94 mln euro, ale ma dług ~0.7 mld funtów. Jak to możliwe?! To nie jest takie proste. Piłka nożna generuje straty nie tylko u nas, ale na całym świecie.

Real Madryt klubem generującym największe dochody.

09.02.2012; 12:16; Real Madryt siódmy rok z rzędu okazał się klubem generującym największe przychody. Według raportów Football Money opublikowanych przez konsultantów Deloitte "Królewscy" w sezonie 2010/11 wygenerowali łączną sumę 479,5 miliona przychodów. Jest to większa suma od tej, która w poprzednim roku także dała madryckiej drużynie pierwsze miejsce w tym zestawieniu. Wówczas zyski klubu wynosiły 438,6 miliona euro.
Raport ukazuje 20 klubów, które wygenerowały największe zyski w poprzednim sezonie. Łączna suma zysków tych klubów wynosi blisko 4,400 milionów euro. Mimo kryzysu gospodarczego kwota ta w porównaniu z poprzednim rokiem jest większa o około 3%.
W rankingu prowadzą dwie hiszpańskie ekipy. Tuż za Realem Madryt uplasowała się Barcelona

Real Madryt _____________479,5
FC Barcelona_____________450,7
Manchester United ________367
Bayern Monachium ________321,4
Arsenal _________________251,1
Chelsea_________________ 249,8
AC Milan_________________235,1
Inter Mediolan____________211,4
Liverpool ________________203,3
Schalke 04 _______________202,4
Tottenham Hotspur ________181
Manchester City ___________169,6
Juventus_________________153,9
Olympique Marsylia ________150,4
AS Roma ________________143,5
Borussia Dortmund ________138,5
Olympique Lyon ___________132,8
HSV Hamburg _____________128,8
Valencia CF _______________116,8
Napoli ___________________114,9

>>> PS. Artykuł myli pojęcia przychodów z zyskami jednak pokazuje iż przychody rosną, stąd łatwo domniemywac że i zyski analogicznie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 01.04.2012 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując