Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2012, 13:41
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Podałeś wpływy, to teraz podaj wydatki. Piłkarze grają za paczkę fajek, no nie? Utrzymanie i czynsz stadionu kosztuje nas nic? Sponsora generalnego w ogóle mamy? Popatrz na Legię, sprzedali tylu piłkarzy, a dług wewnętrzny ~200 mln zł. Widać, że budżet się nie dopina bez transferów.

Piłkarze tacy jak Iliev nie przychodzą wcale za darmo (kasa za podpis z wolnym zawodnikiem to normalna praktyka w piłce). Właśnie nie tanim kosztem. Iliev kosztował nie mało, więc nie ironizuj. Tak samo Jaliens, Lamey. Zarabiają znacznie więcej niż ich poprzednicy.

Zobacz jak sytuacja Lecha wygląda przez brak awansu do pucharów... Przypadek?

Więc weźcie skończcie z tymi teoriami spiskowymi. Mogę skrytykować właściciela Wisły za kilka rzeczy, ale nie mam podstaw mówić, że zarabia na Wiśle. Tym bardziej, że podliczyłem orientacyjne liczby wychodzi, że bez transferów z klubu, czy sukcesu w pucharach ciężko dopiąć budżet. A pamiętając co się stało po Levadii nie zdziwiłbym się, gdyby wliczono 4 rundę el. LM do budżetu.
Ja liczb nie znam, ale:
To, że Wisła płaciła jedynie za część stadionu przez dłuższy czas i to tylko za wynajęcie w dzien meczowy to fakt, jak i to, że miała przesunięcie w opłaci za elektryczność.Ochrona obiektu to w większośći stewardzi z wolontariatu.Innymi słowy.Wisła płaciła za wynajęcie takiego obiektu GROSZE a zyskiwała obiekt, który może na początku pomieścić 22 tysiące, pózniej jeszcze więcej.Jak myślisz, dlaczego Wisła za bardzo nie protestowała, gdy Majchrowski ciągle przesuwał termin otwarcia obiektu jak i poszczególnych trybun, gdy na stadionie była totalna amatorka i prowizorka, że na bieżąco ciągle coś dorabiano!?

Wydatki na kopaczy stanowią średnią ligową jeśli chodzi o % budżetu- który znów taki wysoki nie jest- 4 w PL a wydatki procentowe w tamtym roku były najniższe wraz z widzewem i cracovią (str 20)
http://www.deloitte.com/assets/Dcom-...Liga_13.07.pdf .......enie o jakiś wygórowanych kwotach mozecie sobie wsadzić między bajki.Zważcie też na uwagę, że w naszym klubie cały czas jest stosowany system wynagrodzeń motywacyjnych, więc ten, kto nie gra, dostaję mniejszą kase.
Patrzę na Legię, posprzedawali i dług wewnętrzny jest na poziomie 60 mln złotych, a u nas?Jest to wszystko fikcja, to zwyczajny system ekonomiczny finansowania klubu, by najbardziej opłacał się właścicielowi.Nie ma sponsora stategicznego?A JAK MYŚLICIE DLACZEGO?Czy dlatego, że nikt nie chcę?A może dlatego, że właściciel chce zbyt dużej kasy,która według firm jest nieopłacalna?Zobaczcie, my nawet potrncjalnemu sponsorowi nie możemy zapewnić w miarę europejskich warunków oglądania meczu, bo przy skyboksach jest mur rodem z bunkra przeciwlotniczego i brudny beton z zaciekami.Komuś chcę się to poprawić?Może i chce, ale nie ma na to kasy- tak jak i nie było jej przez 14 lat na akademię, czy chociazby w miare cywilizowane warunki treningowe, czy w tej chwili na muzeum Wisły,Sklepik,Restaurację, czy nawet system sprzedaży internetowej!!!!

OK, 2 okienka temu przychodzi Iliev i ktoś tam jeszcze + piłkarze wypożyczeni, ale dzielimy to przez okienko zimowe - kiedy nikogo nie sprowadziliśmy i co wychodzi?Wychodzi to, że znów jesteśy w czarnej dupie i zrezygnowano ze wzmocnien w najbardziej newralgicznym momncie, bo teraz wiemy, że ewentualny lidera moglibyśmy objąc już po 4 kolejkach!
Budżet klubu w nowej historii Wisły,tylko raz- za Wilczka- nie obierał wariantu pesymistycznego, za co go z Wisły wyjebano.Teraz też zakładał wariant pesymistyczny, a zrobiliśmy zajebista nadwyżkę.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując