julo napisał(a):

Właśnie leci na HBO2 ta gra o tron ale bardzo razi mnie to że sceneria taka bajkowa, wręcz czasami widać atrapy styropianowe czy to na kompie zrobili... nie wiem ale wkurza mnie to... póki co załamka jak dla mnie. Taka baśń tak jakby. Nie mój klimat, a do władcy pierścienia im daleko.
Być może zbyt pochopnie oceniam ale takie 1 wrażenie, początku - pierwszych 15 min nie widziałem a później to nadrabiają gołymi cyckami co jakiś czas. Jak w Tudorach.
|
StelmiOriginal napisał(a):

|
Ja po 2 odcinkach odpuscilem sobie Gre o Tron.... moze kiedys wroc do tego. Ogolnie nie jestem wielkim fanem fantasy itd ale nawet Wladca Pierscieni byl ciekawszy od tego...
|
Problemem Gry o Tron jest niewielka ilość odcinków per sezon. 10 epizodów to zdecydowanie za mało, żeby wkręcić w fabułę ludzi, którzy nie czytali książki. Duża ilość scen została pominięta, a cześć przedstawiona zbyt zdawkowo (oczywiście z perspektywy osoby, która czytała książkę). Gorąco polecam wycieczkę do najbliższej księgarni/biblioteki, a dopiero później przygodę z serialem.