Dariook napisał(a):

Chyba nie do końca pojmujesz słowo "napinka". Zaznacze że punkty przynosi tylko i wyłacznie dobra gra zespołu a reszta to tylko dodatki do widowiska.
Tak bardzo ci przeszkadza że Małecki nie jest boiskowym aniołkiem? A może zapytam inaczej , dlaczego powinien być aniołkiem , świecić kulturą oraz miłować swoich przeciwników niczym wzorowy chrześcijanin?
Za słowami piosenki " Dziewczyny kochają niegrzecznych chłopaków" kryje się ukryta prawda, tak jest nasz świat zbudowany i albo się z tym pogodzisz albo wciąż będziesz pisał te swoje dyrdymały.
Nie pasuje ci to że nasz zawodnik działa bardziej impulsywnie, wyśle wiązankę kilku cierpkich słów w stronę przeciwników, próbuje wpłynąc na dezyzję sędziów to zastanów się czy aby to twój zawodnik.
Skoro ja również podczas meczu reaguję zbyt nerwowo to nie dziwię się Małeckiemu że też go czasami w....ia nasza nieporadność.
Dlatego na tle naszej zbieraniny łatwo go nazwać czarną owcą , bo dlaczego zbieranina ma się denerwować ? dla nich to kolejny mecz ktory trzeba odjebać, a z kim dostają w dupe to nie ma jakiegokolwiek znaczenia.
Jest fajnie to wszyscy się cieszą, biegają z krajowymi flagami i paradują z dzieciakami , jednak gdy jest żle to co wtedy?
Ano gówno, każdy ma w huju co i dlaczego tak się dzieje tylko Małecki jest winny.
Już zrozumiem zachowanie ekspertów warszawa + bo mają jasny cel ale nie rozumiem i nie zrozumiem dopierdalania swój swojemu.
Wolę oglądać złość i aroganckie zachowanie swoich piłkarzy niż głupie uśmieszki i postawę nie godną podania ręki ( Nunez itp) .
Najbardziej boli to że przy tej drużynie tak bardzo podupadły wszystkie wartości jakie kreowały nas kibiców Białej Gwiazdy.
Dla wielu wzór do naśladowania dla innych ekip niedościgniony lider...a teraz?
Wśród nas niestety są zwolennicy linczu piłkarzy oraz ślepej pogoni za punktami , po trupach i za wszelką cenę. Dlaczego brak trofeum oraz niepowodzenia w Polsce i Europie tak was zaślepija? Czy ktoś wam gwarantował usługę seryjnego zamiatania? NIE !
Więc apeluję zaprzestańcie rozlewać ferment, nie bądzcie nowotworem...
To jest futbol i do kiedy jest on uczciwy to nic i nikt nie jest w stanie zagwarantować. Jeszcze nie jeden słaby sezon przed nami , jeszcze nie jedna kompromitująca porażka więc radzę nie zapominać o postawie godnej Wiślaka.
Nie wymagajmy od innych cudów skoro sami mamy wiele do poprawienia. Bądzmy wzorem i spadkobiercami " sektora X" , pamiętajmy że Wisła to MY!
Klub umiera gdy umierają jego kibice.
Przyszedł ten czas że Wisła nas potrzebuje , potrzebuje jak nigdy dotąd dlatego proszę was nie równajcie do bagna jakie obecnie w klubie panuje.
Naszą postawą pokażmy że Wisła to dla nas coś więcej niż punkty i kolorowe medale, że to nie tylko brak dopiętego budżetu czy zera po przecinku .
Czym jest malutki zkręt na pięknej 106 km autostradzie?
Po burzy, słońce wychodzi za chmur i nad Krakowem zaświeci znów... życie bym dał za Krakowską Wisłe !!!
|
od ponad 40 lat jestem wierny Wisle,byli równiez moi rodzice swiętej pamięci,wierny jest mój syn i moja zona równiez.....kolega dawno nie przeczytałem tutaj takiego tekstu....po prostu WIELKA i CZYSTA PRAWDA...w końcu ktos napisał swłowa które powinny byc mottem na głównej stronie.......pełen szacun dla ciebie
....