Mareq napisał(a):

No to się normalnie prawie cała ojropa ośmieszyła.
Rozumiem , że w ramach politycznej walki jesteś za używaniem haseł krzykliwych acz nieprawdziwych byle by tylko dobrze dołożyć do pieca. Ja nie.
Tusk podpisuje ACATa/miliardy euro strat dla naszej gospodarki/ jest takim krzykliwym acz nieprawdziwym hasłem dlatego przykuło moją uwagę i dlatego tak się o nim ,,absurdalnie'' wypowiedziałem.
Można Tuska oskarżać za początkowe poparcie dla tej umowy.
Nie powinno się go oskarżać za coś co nie miało miejsca- miliardowe straty w gospodarce.
|
Puki co nie miało miejsca, ale kto zagwarantuje ze nie będzie miało? To tak jak za przeproszeniem nasrać w windzie i dziwić się ze ktoś ma pretensje skoro przecież jeszcze nikt nie wdepnął. Skoro twoja wyobraźnia jest tak uboga że nie potrafisz przewidzieć skutków to co ja Ci poradzę. Ktoś przewidujący dobrze rozumie że wejście w życie ACTA to w konsekwencji miliardowe straty dla gospodarki zwłaszcza naszej która bazuje na obcych patentach.
emj10.
Czyli za przewożenie naszych oficjeli nikt nie odpowiada? To jakim prawem Arabski odmówił Lechowi Kaczyńskiemu samolotu jak ten chciał lecieć do Brukseli? Wtedy miał kompetencje? Czy może cudak ma prawo dysponować środkami transportu, ale za nie nie odpowiada?

Jak zresztą za nic. To taki nowy styl rządzenia, nic nie mogę, za nic nie odpowiadam, mam prawo do urlopu. Zwłaszcza jak dzieje sie coś ważnego dla Polski i Polaków. Klasyczny plemiel, w krótkich spodenkach i ze śpikiem pod nosem.
ps.Lemingi widzę już toczą pianę

. Nie długo zaczną zjadać klawiatury. Na zdrowie

.