Mareq napisał(a):

No tak drozd nie radzi sobie sam więc dostał adwokata ludu.
To może porozmawiamy sobie o Traktacie Konstytucyjnym jak jego podpisanie przełożyło się na ratyfikację ?
Został podpisany w Rzymie 29 października 2004 roku przez 25 państw członkowskich. Może kolega coś więcej wie o jego ratyfikacji w Polsce , Portugalii , Szwecji , Irlandii , Czechach , Danii , UK ?
Ale skoro BBudowniczy zabrał głos , to z pewnością wykaże bezsprzeczny związek istniejący pomiędzy podpisaniem umowy ACTA przez pełnomocnika rządu a milionowymi stratami w naszej gospodarce.
|
A tak zapytam, czyim Ty jesteś adwokatem skoro się tu wypowiadasz? Pysia, Asa a może Szpena? Wyobraź sobie że ja nie muszę nikomu "adwokatować", wystarczającą motywacją do udzielenia się w tym temacie był Twój odkrywczy wpis. Do związku pomiędzy ACTA a milionowymi stratami nie zamierzam się odnosić, nie wiem czy takowy ma miejsce, ale na pewno wiem że pisanie : "Tusk podpisuje ACTA /dziesiatki miliardow euro strat dla gospodarki/ to jest gówno." jest absurdalne. Podpisanie jakiegokolwiek aktu przez naszego Premiera, a potem wciskanie że najwyżej się nie go nie ratyfikuje jest po prostu osmieszaniem naszego Państwa. Szczególnie że ACTA zostało przemycone przez naszych rządzących na posiedzeniu unijnej Komisji ds Rybołóstwa, a następnie jego podpisanie zostało okrzyczane wielkim sukcesem naszej prezydencji. Jeżeli nie widzisz żenady w tym wszystkim i uważasz że to jest "gówno" to tylko współczuję.
" 5 grudnia 2011 r.,
dzięki staraniom polskiej prezydencji, Rada UE podjęła decyzję o podpisaniu umowy handlowej dotyczącej zwalczania obrotu towarami podrobionymi (Anti-Counterfeiting Trade Agreement – ACTA).
Proces ten był jednym z priorytetów Ministerstwa Gospodarki realizowanych podczas przewodnictwa Polski w Radzie UE"
http://www.tvn24.pl/0,1732338,0,1,ac...wiadomosc.html
Pysio napisał(a):

|
trzeba być konkretnym debilem, żeby jeszcze popierać PiS. Człowiek zamiast debatować o emeryturach, teraz się czepił lekcji historii.. Mało tu u nas bezrobotnych historyków?
|
I jak w Polsce kabaret i satyra polityczna mają nie przechodzić kryzysu? Jak spora gorliwych do krwi PO-wców odbiera im chleb?

W tych czasach to naprawdę zaszczyt różnić się poglądami od "politykierów" pokroju Pysia czy Szpenia. Szczególnie że pokazy swojej "jenteligencji" i oderwania od rzeczywistości dają też w innych tematach...
Pysio napisał(a):

mam takie małe porównanie:
Ja przed ważnymi meczami w Lidze Mistrzów, mając już zapewnione mistrzostwo Niemiec też dałem pograć MŁODYM piłkarzom z drużyny Bayernu U-19 i jak myślicie jaki był rezultat?
Przegrałem z Werderem Brema 5-1.. a żeby było śmieszniej, rok w rok skupuję najzdolniejszą młodzież z Niemiec i naprawdę skillow'o nie są oni tacy słabi..
Trzeba zachowywać umiar, młodzieżom mistrzostwa Polski nie zdobędziemy, a wpiedziel od Legii byłby gwarantowany."
|
PS. Ci "Panowie" tylko rozmywają temat. Czy za wyzywanie od bydła, debili i hołoty nie powinno się utemperować takiego osobnika banem? Przez takie coś temat zamienia się w zwykłe szambo.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"