Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2012, 12:53
http://www.weszlo.com/news/9976-Prof...iwac_Puzigacom

Cytat:
Profesor Filipiak dał się wykiwać Pużigacom

30 marca 2012 - 12:40

- Gdyby pan profesor uznał te zakupy za naganne i usiłowałby wskazać winnego, to wskazałby na Tabisza i już by go nie było. Ale tak nie jest. Dlaczego? Nie wiem. Jest piękny klub, dobre, płacone regularnie pensje, wszystko. Nie widzę racjonalnego powodu, dlaczego zostali zwolnieni Stawowy i Lenczyk. Pasmo złych wyników... Pamiętam taką Wigilię, kiedy Lenczyk tu był. Mówię: „coś ty z tej drużyny zrobił, może w końcu skończymy na jakimś sensownym miejscu”. A on: „Lesiu, ty jeszcze zobaczysz, co ja zrobię z tej drużyny”. No i poszedł... I to bez prawa powrotu, bo jak profesor kogoś zwolni, to do niego nie wraca - opowiada Leszek Mazan. Publicysta, znawca historii Krakowa i kibic "Pasów".
oczywiście nawiązania do Wisły też są, a jakże inaczej...

Cytat:
A może będzie inaczej... Może wygramy z Poznaniem, może z Wisłą. Wiem, jak to się załatwia, bo załatwiłem już raz wygrane derby z Wisłą. Pięć czy sześć godzin przed meczem byłem pod Austerlitz. Tam w pałacu jest lustro, przed którym ubierał się Napoleon i poszedł podziękować żołnierzom za wygraną bitwę. Jest taka legenda, że jak wykrzyczy się do tego lustra z całej siły swoje życzenie, to ono się spełni. Krzyknąłem: „Boże spraw, żeby Wisła dostała w dupę”. Kupa wycieczek, a tu łysy gnojek się drze. A ja wiedziałem, co robię.
desperaci
Odpowiedz cytując