Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2012, 00:32
Krotochwila, uwazaj bo zaraz wyzwa Cie od legionisty

milosz
Pamietasz co pisales w okresie przygotowawczym? I pamietasz co ja pisalem? I co wyszlo?
To nie ja mam czarne okulary, tylko ty rozowe. Niestety...

Cytat:
My sprzedaliśmy piłkarzy (od Marcelo do Brożków za ok. 7 mln euro, plus więcej od L zarobiliśmy w kw. do LM i LE, więc problemy finansowe Wisy to bujda i tyle, a to że UEFA zamroziła wypłaty z LE to sprawa Mandziary z chyba 2005 roku, czyli człowieka Kapki, sprawa sie wyjaśni i kasa będzie więc nie twórz tu mitów).
Tez mi sie z poczatku wydawaly dziwne te problemy finansowe, ale... dlaczego wszedzie o tym trabia? Moze rzeczywiscie cos jest na rzeczy...
W sumie, nie jest to takie nierealne. Lech w ciagu 3 sezonow: sprzedal zawodnikow za ok. 7mln euro (Murawski i Lewandowski), dwa razy gral w P.U/L.E (dwa razy wiosna), i do tego z reguly mial bardzo wysoka srednia (np. 40 tys. na Juve, Salzburgu czy City, 35 tys. 2x Legia, itd.).
I co? Jeden sezon bez pucharow i ma pewne problemy finansowe.

Inna sprawa, to taka z czego (jesli to prawda) te problemy wynikaja... Czyzby na futbolu w Polsce mozna bylo zarabiac? Ewentualnie sciagac dlugi...

Cytat:
To jest kryzys Wisły i tyle, a nazywaj to sobie jak chcesz.
Kryzys to my juz mamy od dawna. Jeszcze troche i zanim minie, to juz tej druzyny nie bedzie.

Cytat:
Skąd te twoje żałosne zachwyty na Legia
Ok. 3-4 lata temu nazwalbys mnie... fanatykiem Lecha. Ot, potrafie obiektywnie ocenic kto w danym momencie jest najblizej profesjonalizmu i jakiejs tam wizji.
Wydawalo sie ze i u nas to bedzie (druga polowka 2010 roku, czesc 2011 roku), ale... niestety tylko sie wydawalo...

Cytat:
Legia bez Ljuboi w ataku nie istnieje więc w czym nam niby odjechali, no chyba że ich Ljuboja jest jak Lenin ...
A co, spotkales ostatnio Lenina...
Ot, chocby w tym odjechali ze moga takiego Ljuboje zatrudnic (ok 700 tys euro samego kontraktu).

Cytat:
ich akademia też cudów na patyku nie daje.
Akademia+ scauting, gwoli scislosci. W rzeczy samej, cudow nie daje, ale... pogardzilbys zawodnikami tej klasy co Rybus, Borysiuk, Wolski czy Zyro?

--------------------------------------------------------------------
Jeszcze odnosnie meczu, kartki dla Legii byly zasluzone (inna sprawa ze naszym tez sie nalezalo kilka kartek ktorych nie dostali...). Nie byly to jakies brutalne faule, ale sedzia bez problemu moze sie wytlumaczyc. W zasadzie w sytuacji z Golem nie ma zadnej kontrowersji. Nie moglo byc innej decyzji. Pretensje niech legionisci skladaja do... Skorzy, ktory Gola nie sciagnal w przerwie (a gral wielki piach).
Jesli chodzi o Jedrzejczaka... pierwsza kartka w pelni zasluzona. Nad druga mozna sie zastanowic...
Niemniej, wole takie sedziowanie niz pozwalanie na brutalna gre. Moze wtedy druzyny drwali (nie chodzi mi o Legie) nie mialyby poczatkowej przewagi wzgledem druzyn lepszych technicznie. I moze wieksza wage przykladaloby sie do techniki...

Oczywiscie nie mowie ze sedzia byl idealny. Obiektywnie rzecz biorac, byl czesto zbyt aptekarski (mimo wszystko), i chyba nieco forowal Wislakow, bo niektorzy zasluzyli na zolty kartonik a go nie dostali. Niemniej, dwie czerwone dla Legii (jesli zanalizujemy te faule pojedynczo i nie wezmiemy pod uwage tego co sie dzialo w meczu) to nie byla kontrowersja przez duze K.

Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 31.03.2012 o godz. 00:38.
Odpowiedz cytując