Wyświetl pojedynczy post
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2012, 10:22
jcts napisał(a):Wyświetl post
A z innej beczki, oglądałem przed chwilą konferencje Skorży przed meczem i widać że chłop ma wielki sentyment do Wisły, sam jego sposób wypowiedzi o Wiśle i o wspomnieniach pokazuje że tęskni. W którymś z wywiadów nawet wspomniał że różnicą między Wisłą a Legią jest taka że Wisła to jak rodzina i jest bardziej nastawiona na wynik sportowy a Legia to wielki biznes i marketing.

Panie trenerze - co ma Legia, czego nie ma Wisła, i co ma Wisła czego nie ma Legia?
- Patrząc na oba kluby mogę chyba stwierdzić, że Legia to jest wielka korporacja i panują tu relacje korporacyjne. W Wiśle jest bardziej rodzinnie, że tak powiem. Natomiast jeśli chodzi o inne sprawy, to oba kluby są do siebie podobne. Wisła – jako duża firma i rozpoznawalna marka powinna otworzyć akademię piłkarską. W Warszawie zrobiono to wcześniej i dlatego Legia najszybciej ma tego efekty. Ja się z tego bardzo cieszę i zarazem liczę na to, że będzie to impuls dla reszty klubów.

Gdzie jest większy komfort pracy? W Krakowie czy w Warszawie?
- W Krakowie po jedenastu porażkach w sezonie chyba nie miałbym szans dalej pracować…
Odpowiedz cytując