Wyświetl pojedynczy post
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2012, 22:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Probierz to już BLAMAŻ.... Nawet jeśli cudem zdobędzie PP to właśne bedzie cud, a nie wynik sportowy.
Późny Maaskant czy Moskal może i mieli niezadowalajace wyniki, ale to byli trenerzy, w przecieństwie do Probierza, który jest amatorem.
Już to kiedyś pisałem: Petrescu preferował grę może nieładną dla oka (nic z krakowskiej piłki) ale wdrażał pewien konkrenty styl i jakiś zamysł taktyczny, którym kilka lat później z inną drużyną i wcale nie lepszymi piłkarzami osiągnął sukces w Europie..
Maaskant preferował szkołę holendersko-latynoską i wdrażał konkretną taktykę. Obydwaj byli trenerami. Probierz niczego nie wdraża. To amator lub jak mówią Włosi: dilettante. Takie właśnie okreslenie jedncznacznie kojarzące się w Polsce, we Włoszech stosuje się na nie-profesjonalistę.
Nie chcę być złośliwy, ale Probierz też coś wdrożył (vide mecz z Ruchem) - taktykę pinball'owego chaosu. Taka zaawansowana "szarańcza".

A tak na poważnie to Probierz może i coś osiągnie z tym zespołem w lidze/pucharze. Niestety nie wierzę że jest trenerem na miarę sukcesu w Europie. Nawet jeśli tym sukcesem będzie "tylko" awans do Ligi Europejskiej.
c.d.n.
Odpowiedz cytując