Wyświetl pojedynczy post
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2012, 22:32
Oglądałem dzisiaj mecz Lecha z Górnikiem i zwróciłem szczególną uwagę na dwóch piłkarzy z Zabrza - Pazdana i Olkowskiego. Powiem tak...

Jeśli chodzi o Pazdana to brać i się nawet nie zastanawiać! Spokojnie zapełni lukę po Gervasio Nunezie, którego pewnie nie wykupimy. Ponadto przemawiają za nim sympatie klubowe (Wisła) i to, że jest Polakiem Podobało mi się też to, jak szybko podejmuje decyzje na boisku. Teoretycznie jest defensywnym pomocnikiem, ale dużo więcej wnosi do gry ofensywnej niż, np.Cezary Wilk. Do tego gracz uniwersalny i stosunkowo młody (24 lata). Nie pamiętam jak z jego kontraktem, o którym było tutaj chyba pisane. Jak za darmo, to świetna okazja na pozyskanie niezłego grajka.

Możemy sobie pluć w brodę, że nie wyciągnęliśmy przed sezonem Olkowskiego z Gieksy Katowice. On posiada wszystkie cechy skrzydłowego, których nie posiadają niestety nasi gracze, którzy podobno są skrzydłowymi... Dośrodkowanie w pełnym biegu, pojedynki 1 na 1 przy linii i dobra szybkość. Do tego może grać na prawej obronie i prawej pomocy. Jeśli Górnik nie chciałby za niego więcej jak 400 tys. euro, to na miejscu działaczy Wisły bym się nie zastanawiał.

Mam nadzieję, że w kasie klubu znajdzie się przynajmniej jakiś 1 mln euro na przebudowę tej drużyny.
Odpowiedz cytując