Cytat:
|
Niestety, lemingi łażą tam i z powrotem jak im każą, ale jest ich co raz mniej.
|
Tylko dzięki takim przewodnikom po meandrach zawiłości mechanizmów rządzących światem , jak ty miszczu.
Cytat:
|
ACTA to przemycana pod płaszczykiem walki z piractwem umowa nakładająca sankcje za naruszenie "własności intelektualnej" czyli konieczności płacenia za wszystko co ktokolwiek kiedykolwiek zdołał opatentować. Od nasion roślin przez zamienniki części samochodowych po wszystko co sobie wymyślisz. Dodając do tego ze sankcje omijają drogę sądową ukazuje się dokument, który mógłby podpisać tylko matoł albo sprzedawczyk. I nie odwracaj kota ogonem bo ewidentne było ukrywanie przez rządzących faktu chęci podpisania umowy. Tak długo jak było to możliwe. Po co to robili? Liczyli że może sie uda? Czy mieli za ten podpis, mimo, że jeszcze nie wiążący coś obiecane? Bo skoro nie, to jaki sens miało podpisywanie ACTA jeżeli nikt nie miał zamiaru tego ratyfikować Traktowanie takich zachowań jako normalnych jest symptomatyczne i myślę ze wiesz o czym świadczy.
|
Dobra zapytam wprost bo widzę , że inaczej się nie da.
Wymień mi konkretne miliardowe straty gospodarcze wynikające z
faktu podpisania ACTA. Jak sugerował ktoś kto sporządzał wklejoną na poprzedniej stronie listę.
Cytat:
No i zadłużenie. Jesteśmy zadłużeni po uszy, odpowiedz proszę jaki procent tego zadłużenia to "zasługa" Tuska? Potrafisz czy olewasz takie duperele.
|
Do Kobierzyna mi nie śpieszno a już po tych kilku wymianach postów krew mnie zalewa , więc w żadnym wypadku nie mam ochoty na jakąkolwiek dłuższą dyskusję z tobą. Z kimś kto nie odróżnia sprawy
nie wprowadzania kolejnych ulg od
wycofania ulg już przyznanych