Tominho napisał(a):

|
Równie dobrze może odejść tylko trzech (Biton, Diaz, Nunez - wypożyczenia). Co do reszty nie możemy mieć pewności.
|
Paljić - mam nadzieję, że nie przedłuży kontraktu.
Sobolewski - nie wiadomo, czy Radek będzie czuł się na siłach
Jirsak - obawiam (tak nie przesłyszał się nikt), że nie przedłużą z nim kontraktu
Pareiko - jak tak dalej będzie to się nie będzie w to bawił
Lamey - rezerwowy z wysokim kontraktem, na pewno z nim nie przedłużą
Czekaj - możemy się nie dogadać finansowo, albo on może chcieć grać. Wspominając historię naszych wychowanków nie ciężko o "nieprzedłużenie umowy"
Biton - na pewno go nie wykupimy, w sumie i dobrze. Gorzej, że może trafić do Legii, Lecha bądź Polonii
Nunez - całe szczęście, że klauzula wykupu to milion euro
Diaz - tutaj trochę szkoda, że go nie wykupimy
Melikson - transfer
Do tego dodaj ciężką sytuację finansową, która będzie efektem braku gry w pucharach.
Kto dojdzie? Na pewno Chrapek, Nalepa, Skołorzyński, Kowalski i być może Burliga (10% szans, że go Ruch nie wykupi).
Tominho napisał(a):

|
Masz rację. Zmylił mnie ranking Legii za ten sezon (8.300), bo zapomniałem, że udało im się jeszcze zremisować ze Sportingiem Lizbona. W ich ranking wliczałem tylko 3 zwycięstwa grupowe (6 pkt).
|
Tak na marginesie dawniejszy sposób wyliczania był moim zdaniem lepszy. Chociaż teraz, aby być rozstawionym w ostatniej rundzie el. LM należałoby co roku grać w grupie LE wygrywając dwa mecze i jeden remisując.