Cytat:
|
Nabijasz się jak każdy leming
|
tak , tak , otaczają cię lemingi.
Cytat:
|
. Dlaczego zamiast zniżek dla studentów nie bierzesz pod uwagę np. miliardów kar darowanych obcym spółkom? Nie lepiej było nie darować kar i wziąć mniejszy kredyt? A studentów zostawić w spokoju.
|
Nie przyznawanie kolejnych ulg z pewnością podchodzi pod definicje ,,nękania''...
Masz jakieś ciekawe wyliczenia dotyczące
darowanych kar obcym spółkom i kosztów wprowadzenia przewidzianych w omawianym projekcie obywatelskim ulg ? Nie podejrzewam żebyś takowe posiadał.
Jak dla mnie zamieszczenie w jednym ,,akcie oskarżenia'' płaczów o to że jesteśmy zajebiście zadłużeni i zadawanie dramatycznych pytań jak z tego długu wyjść i zarazem płaczów o to , że nie zostało pewnej grupie przyznane kolejne dofinansowanie od państwa(przypominam , że niedawno zostały wprowadzone wyższe ulgi na przejazdy koleją i jeżeli ktoś z takich ulg korzysta , to na ceny biletów nie powinien narzekać) jest zwykłym pieniactwem i nie ma nic wspólnego z merytorycznym atakiem na błędy popełniane przez rządzących.
Cytat:
|
Skoro umowa niesie ze sobą straty to jaki matoł ją podpisuje? Po co? Po to żeby jej nie ratyfikować? Nie ośmieszaj się.
|
Nie wiem czy niesie , czy nie niesie , bo w tym konkretnym przykładzie nie to jest istotne.
Istotne jest to , że ktoś zestawił ze sobą dwa fakty ,
podpisanie ACTA i miliardowe straty dla naszej gospodarki. Tak jakby jedno pociągało za sobą drugie. Albo ktoś jest kompletnym dyletantem w dziedzinie prawa międzynarodowego i nie ma pojęcia o tym , że podpisanie umowy(jeżeli ta wymaga ratyfikacji a tak jest z ACTA) wcale nie oznacza iż jest ona obowiązującym prawem , albo celowo robi ludziom wodę z mózgu.
A co do podpisywania i nie ratyfikowania , to mogę ci podać szereg przykładów kiedy jedno nie pociąga za sobą drugiego. Wtedy możesz poszukać odpowiedzialnych za dany okres czasu szefów rządów i wysyłać im maile z zapytaniem ,,Dlaczego pan panie matole nie doprowadził do ratyfikacji tejże podpisanej umowy?''