Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2012, 15:59
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Drpzd czy Tyn jesteś głupi, czy tylko takiego udajesz?

Ja piszę o przeciętnym,a Ty o średnim.
Głupi to Ty jesteś - GUS nie podaje średnich wynagrodzeń tylko przeciętne. Średnie wynagrodzenie to określenie kolokwialne , wynosi 3568 zł brutto i znaczy to samo.

Ja napisałem o zamykaniu szkół przez brak dzieciaków, a Ty coś bredzisz że młodzi wyjechali na zmywak albo rodzą w Czechach. To jak za rok będziemy mieli urodzaj w dzieciach, to szkół już nie trzeba zamykać? Roczniakii tam poślesz?
O tym braku dzieciakow to ci w WSI24 powiedzieli?.Zapraszam do szkół w których jest nieraz po 30-kilka dzieciakow w klasie. Nie masz zielonego pojęcia o szkołach podobnie jak pani posel Żmuda Trzebiatowska z PO która kompromitowała się juz dwukrotnie u Pośpieszalskiego. Jedyny powód likwidacji szkół i przedszkoli oraz stolówek to brak kasy w samorządach .JEDYNY i niech to do twojej zakutej pały dotrze. Nadmienie że obecnie pewne osoby z ministerstw rozsyłają do Rad rodziców w szkołach listy z prośbą o opisanie jak dobrze przygotowane dla 6 latków prosząc o listy z poparciam (podkreślam nie chcą opisać jak jest, tylko opisać jak jest dobrze- jak to zobaczyłem to padłem) i.A w szkolach nie ma często nic zrobione dla tych dzieci- wspólne ubikacje,stołówki, razem na przerwach z nawet 4 klasistami,brak psychologów.Pełowcy chcą skontrować poparciem od rodziców-zobaczymy co im wyjdzie

Drozd, niech do Ciebie dotrze, że brak dzieci w Polsce to nie brak kasy w domu, ale zupelnie inna struktura społeczeństwa teraz i 20 lat temu. teraz ludzi żyją w wolnych związkach, albo są singlami do 35 roku życia. A nasze społeczeństwo ogółem się starzeje. Dlatego są braki. A Ty piperzysz coś o kasie, że na waciki nie starcza itd. W hiszpanii dają 4000 ojro i co z tego mają? Nic, taka sama klęska jak u Nas i w reszcie Europy.
O tak promocja homosiów, singli to inna struktura społeczeństwa....? Wolne związki dzięki którym niechciane dzieci są bez ojców,matki bez alimentów albo nieraz dzieci w domach dziecka i to też jest inna struktura...? Te barany które to promują niech teraz składają sie podwójnie czy potrójnie na emerytów i dołacaja dzieciom które beda niejednokrotnie dojeżdzać na drugi koniec miasta do szkoły czy przedszkola.Najpierw idioci niechcą dzieci , uważają bezpłodnych homów za ok , nie kumają że rodzina to podstawa społeczeństwa i narodu a potem chcą żeby się z nimi dokładać do wszystkiego. Brać to na klatę i tyle. czemu mają moje dzieci placić składki na emeryture dla obrzydliwie bogatego homola czy singla którzy dla społeczeństwa nie zrobili nic bo im tak wygodniej. Ich rody i tak wygasną- i dobrze.

a i jeszcze jedno: chcesz mieć więcej dzieci w Polsce. Bądź za in-vitro. 20 tysięcy złotych i mamy kolejnego Polaka. W Polsce robi się 9 tysięcy zabiegów, gdzie we Francji ponad 60 tysięcy. A problemy z niepłodnością u nas ma 20 procent par.
No nie mogę tuman, k...wa tuman. Ma gość możliwość mieć dzieci za darmo promując rozwój rodziny ale nie, POSTĘPOWY klient mówi :bądz za wydaniem 20 tyś na 1 sztuczne zaplodnienie. Masz człowieku setki jak nie tysiace dzieci w domach dziecka - nie możesz mieć swojego - daj im radość i szczęście.Pomijam jak to płakałes że na kościół idzie tyyyyyyllllleeee kasy a tu na 60 tys nowych obywateli (jak we Francji) wydałbyś 1 mld 200 mln złotych rocznie .Hipokryzja do potęgi.Przeszedłeś samego siebie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej