Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2012, 14:19
Clapham napisał(a):Wyświetl post
Z samych zawodników blisko końca kontraktu można przyzwoitą drużynę złożyć, pytanie, czy niektórzy z nich chcieliby zostać w Polsce, np:

Stilić, Jodłowiec, Celeban, Wojtkowiak, Traore (Lechia), Diaz (Śląsk), Sobolewski (Korona), Pawelec, Lukjanovs. Nie wiem czy przypadkiem nie byliby do wzięcia Zieńczuk, Kosowski czy Marcin Żewłakow.

Nie trzeba nikogo kupować, wystarczy uwolnić kasę na kontrakty.
Ba, można i tak: Załuska/Pawełek - Celeban, Wojtkowiak, Głowacki, Piotr Brożek* (Boenisch) - Cywka, Pazdan (Dudka), Janota, Makuszewski - Brożek**, Teodorczyk (Jeleń)

Utrzymanie takiego składu prawdopodobnie byłoby mniej kosztowne niż obecnego... Poziom sportowy obrony wyższy, linia pomocy bardzo odmłodzona. Ogólnie wyszłoby na to samo. A atak na tym samym poziomie, do tego można zostawić Genkova i mieć Brożka, Genkova i młodego Teodorczyka jako trzeciego napastnika. Zawsze też można ponegocjować z zawodnikami, których dałem w nawiasie. Poza Dudką nie mają za ciekawej sytuacji w swoich klubach, a co do Dudki to klub nie ma ciekawej sytuacji.

* Ma kontrakt - to fakt, ale do wyjęcia prawdopodobnie za darmo
** Ma kontakt, ale prawdopodobnie zażądaliby za niego ok. 600 tys. euro
*** Celowo pominąłem Fabiańskiego i Kuszczaka, chociaż o tego drugiego można byłoby się zapytać.
Odpowiedz cytując