Clapham napisał(a):

Z samych zawodników blisko końca kontraktu można przyzwoitą drużynę złożyć, pytanie, czy niektórzy z nich chcieliby zostać w Polsce, np:
Stilić, Jodłowiec, Celeban, Wojtkowiak, Traore (Lechia), Diaz (Śląsk), Sobolewski (Korona), Pawelec, Lukjanovs. Nie wiem czy przypadkiem nie byliby do wzięcia Zieńczuk, Kosowski czy Marcin Żewłakow.
Nie trzeba nikogo kupować, wystarczy uwolnić kasę na kontrakty.
|
Ba, można i tak: Załuska/Pawełek - Celeban, Wojtkowiak, Głowacki, Piotr Brożek* (Boenisch) - Cywka, Pazdan (Dudka), Janota, Makuszewski - Brożek**, Teodorczyk (Jeleń)
Utrzymanie takiego składu prawdopodobnie byłoby mniej kosztowne niż obecnego... Poziom sportowy obrony wyższy, linia pomocy bardzo odmłodzona. Ogólnie wyszłoby na to samo. A atak na tym samym poziomie, do tego można zostawić Genkova i mieć Brożka, Genkova i młodego Teodorczyka jako trzeciego napastnika. Zawsze też można ponegocjować z zawodnikami, których dałem w nawiasie. Poza Dudką nie mają za ciekawej sytuacji w swoich klubach, a co do Dudki to klub nie ma ciekawej sytuacji.
* Ma kontrakt - to fakt, ale do wyjęcia prawdopodobnie za darmo
** Ma kontakt, ale prawdopodobnie zażądaliby za niego ok. 600 tys. euro
*** Celowo pominąłem Fabiańskiego i Kuszczaka, chociaż o tego drugiego można byłoby się zapytać.