Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2012, 00:48
Cytat:
- Muszę zobaczyć, co mi się chce sprzedać. Zawodników? Nazwę Wisła? Teren? Trenerów? Muszę to wszystko wiedzieć i mnie naprawdę nie obchodzi, ile ktoś stracił wczoraj. Coś się robi dobrze, coś się robi źle i ja nie mam zamiaru tego krytykować. To jest jego sprawa. Ja tylko chcę usłyszeć, co mi pan Cupiał sprzedaje. Sprzedaje Wisłę. No dobrze. Ale co to jest Wisła? Nie ma stadionu, nazwa nie należy do pana Cupiała. Rozumiem, że są tylko zawodnicy. Dobrzy czy źli? Mają czy nie mają kontraktów? Kiedy się te kontrakty kończą – teraz, za trzy lata, za pięć? Zaplecza drużyna też nie ma. Amatorzy są do towarzystwa. Ośrodka szkoleniowego nie ma. Nic nie ma. Co się nie zapytam, to nie ma. Więc tak naprawdę chodzi o kupienie grupy zawodowych piłkarzy. Żeby zaproponować kwotę, muszę wszystko obejrzeć i sprawdzić. Tymczasem tylko słyszę, że przez 10 lat stracił 100 milionów złotych. Stracił to stracił, ale to nie moja sprawa! - powiedział Kita.
Nosz do jasnej cholery, od poczatku mojej dzialalnosci na forum o tym pisze! Wszystkim sie wydaje ze Wisla jest cos warta, tymczasem my w rzeczy samej warci jestesmy tyle co przyslowiowy ogorek w... dobrym polozeniu geograficznym I to jest problem. Cupial tego nie rozumie, i chce zeby potencjalny kupiec zaplacil za 15 lat jego amatorstwa. Potencjalny kupiec tego nie zrobi. Kolo sie zamyka. Dopoki Cupial nie zrozumie ze Wisla jest niewiele warta, dopoty bedziemy skazani na jego amatorke.

Niedawno zarzucono mi "prolegijnosc" bo uznalem ze... ITI jest duzo lepsza opcja od Cupiala A nie jest? Ile przetopila Legia kasy przez bledne decyzje ITI to przetopila, ale nie mozna zaprzeczyc temu ze wartosc Legii jako klubu systematycznie rosnie. Legia z 2003 roku byle tyle warta ile obecna Wisla, czyli wielkie gowno. Teraz, jej wartosc wzrosla kilkukrotnie. Jedno slowo: Akademia.
Tymczasem wartosc Wisly nie rosnie (byc moze nawet maleje). Te 100 milionow ktore podobno Cupial zainwestowal w Wisle, to byly pieniadze wyrzucone w bloto. Przejedzone. Jak za Gierka. Niby bylo lepiej, ale tak naprawde w rzeczywistosci nie bylo, byla zwyczajna stagnacja. Teraz to juz jest regres...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 27.03.2012 o godz. 00:55.
Odpowiedz cytując