Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2012, 21:17
raindog napisał(a):Wyświetl post

Nasz problem nie polega na tym, że mamy słabą kadrę - tą kadrą nieźle radziliśmy sobie w europejskich pucharach (wygraliśmy u siebie z APOELEM; fajnie zagraliśmy z Liteksem) - problemem jest to, że w tym klubie Boss nie pozwala budować klubu dłuzej, niż przez 1,5 roku.
Mamy mega słabą kadrę. W lidze każdy ją wiezie jak chce, nie dorabiajmy do tego jakichś teorii o krótkich ławkach itp. Tak wygraliśmy z APOELEM ale dobrze wiesz, że graliśmy znacznie gorzej od nich. Zresztą za Skorży wygraliśmy również z Barceloną. To o niczym nie świadczy - mocny zespół poznaje się po lidze, gdzie jest jakaś powtarzalność. Jeśli byśmy mieli mocną kadrę to oczekiwałbym wyników 2-3 do jaja z dołem tabeli. Jakoś ciężko takie znaleźć.

Wytłumacz mi gdzie tu zalążek budowy tegoż klubu? Ja raczej widzę zespół bez perspektyw na cokolwiek, jedyna rzecz jaką tu będzie trzeba robić to szuflować gruz i złom. Na taczki i wynocha z klubu.

Wyjątek czasy Skorży, gdzie również góra swoja zrobiła. Po Lewadii, w rundzie jesiennej, mieliśmy pierwsze miejsce, lecz o ile dobrze pamiętam, nie było osiemnastki meczowej. Jechaliśmy w 16.
BTW - kto był prezesem klubu za Kasperczaka? Jakiego mieliśmy wtedy dyrektora sportowego?
NIE BYŁO ANI PREZESA, ANI DYREKTORA - BURDEL.

Boss wymaga nie wiadomo czego, a my nie mamy boiska treningowego. Nie mamy akademii piłkarskiej (szkółka znana jest z tego, że decydujące są znajomości). Decyzje podejmuje nie prezes i dyrektor sportowy, lecz frustrat - człowiek niezrównoważony psychicznie.
To akurat smutna prawda. Ale przecież były prezes działał w tym kierunku tak bardzo że zrobił ... nic.

Mówisz, że strategia nie zdała egzaminu - Strategia zaczęła się od przyjęcia Basałaja i zatrudnienia Stana, a skończyła się w momencie przegranej z APOELEM - wygranie z nim, to byłby cud. ...inna sprawa, że mogła się już skończyć dobrze ponad rok temu, bo Cupiał po 5 meczach chciał wyrzucić Maaskanta. Pierwszy raz od dawien dawna nie było w klubie takiego burdelu jak kiedyś. Wyniki na jesień nie były najlepsze - ale weź jeszcze raz pod uwagę - nie mieliśmy przerwy letniej; mamy wąską kadrę i graliśmy na 3 frontach.
No tak po przegranej z APOELEM zespół zdechł. Czy to wg. Ciebie normalne? Za co płacimy tej zgrai pseudokopaczy - za 4 mecze w elimnacjach LM? Nie wiedziałem, że Valcx podpisał z nimi kontrakty tylko do meczu z APOELEM.
Odpowiedz cytując