Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2012, 21:12
Jak dla mnie w tym momencie największe szanse ma Ruch, Korona i Legia (i to w tej kolejności). Z tych 3 drużyn Ruch ma wg mnie najłatwiejszy terminarz - kluczowe będą dwie kolejki które nas czekają: Ruch zagra na wyjeździe z Widzewem (powinien wygrać IMHO), Legia gra z nami - mam nadzieję, że naszym partaczom uda chociaż zremisować. Korona gra wyjazd z Górnikiem, ekipą trochę nieobliczalną, ale jak Kielczanie zagrają tak jak w II połowie dziś z Dysko to 3 pkt murowane. Kolejna seria to jeden z dwóch kluczowych meczów dla Legii która gra z Ruchem u siebie. Podobnie jak pisałem w sobote że Bełchatów Legii nie leży (i się sprawdziło), tak teraz mogę napisać to samo.Także nie wykluczam nawet 3 pkt dla Niebieskich. Za to Korona gra z Amicą.

Dlatego po tych 2 najbliższych kolejkach sytuacja powinna jeszcze bardziej się wyklarować. Teraz wiemy tyle, że w wyścigu o mstrza zostały 3 ekipy.

I ci którzy piszą że Ruch czy Korona spuchną i tym samym Legia zgarnie tytuł będą w grubym błędzie.

Inna sprawa co te zespoły zaprezentują w europejskich pucharach - zwłaszcza Korona która byłaby dla mnie chyba najbardziej kuriozalnym mistrzem w ostatnim 20-leciu.

Kilka analogii się nasuwa co do tego sezonu a tego z 2006/7 - o mistrza walczą dwie "nowe" ekpiy (jak Bełchatów i Lubin), my gramy totalną pyte(wtedy 8 miejsce), Legia trzecia. Kolejny rok w pucharach, to hmmm.....pewnie skończy się podobnie, ale nie mój cyrk nie moje małpy, niech się inni martwią.
Odpowiedz cytując