Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2012, 21:01
AS82 napisał(a):Wyświetl post
podaj jeszcze Amerykańskie odpowiedniki : Tvnu, Gazety Wyborczej , Biedronia i Grodzkiej
No pewnie, nawet odezwały się amerykańskie mohery :

Republikanie w Kongresie zażądali wyjaśnień od Obamy.
"Kongres jasno oświadczył administracji, że zablokuje wszelkie próby osłabienia amerykańskiej obrony przeciwrakietowej. Chcę niedwuznacznie oświadczyć, że ja i moi koledzy nie pozwolimy na żadne dążenia, by przehandlować amerykańską obronę przeciwrakietową na rzecz Rosji czy jakiegokolwiek innego kraju" - podkreślił w pisemnym oświadczeniu republikański przewodniczący podkomisji ds. sił strategicznych w Komisji Sił Zbrojnych Izby Reprezentantów Mike Turner."

http://fakty.interia.pl/raport/tarcz...y,1777064,3954

Co ciekawe - na gazietce ani słowa o wyczynie Obamy, najwazniejszą informacją jest ta o efekcie cieplarnianym. Za to na Onecie wypowiedź Obamy jakby złagodzona....... Czy tylko mi się wydaje że tłumaczenie na Interii jest jakby precyzyjniejsze

onet napisał(a):Wyświetl post
- Co do wszystkich tych zagadnień, ale zwłaszcza tarczy antyrakietowej, to może być rozwiązane, ale ważne jest, żeby on dał mi na to czas - powiedział Obama (z kontekstu wynika, że "on" to premier Władimir Putin).

- Tak, rozumiem. Rozumiem pana przesłanie co do czasu do namysłu... - odpowiedział Miedwiediew.

- To moje ostatnie wybory. Po wyborach będę miał większą elastyczność, swobodę ruchu (ang. flexibility)" - kontynuował prezydent USA.

- Rozumiem. Przekażę tę informację Władimirowi (Putinowi) - odparł Miedwiediew.
interia napisał(a):Wyświetl post

Obama: Wszystkie te kwestie, szczególnie kwestia tarczy antyrakietowej, mogą być rozwiązane, ale ważne jest, by [Putin] dał mi przestrzeń.

Miedwiediew: Jasne, rozumiem. Rozumiem, co masz na myśli, mówiąc o przestrzeni. Przestrzeni dla ciebie...

Obama: To moje ostatnie wybory. Po tych wyborach będę mógł być bardziej elastyczny.

Miedwiediew: Rozumiem. Przekażę tę informację Władimirowi.

ABC napisał(a):Wyświetl post
President Obama: On all these issues, but particularly missile defense, this, this can be solved but it’s important for him to give me space.

President Medvedev: Yeah, I understand. I understand your message about space. Space for you…

President Obama: This is my last election. After my election I have more flexibility.

President Medvedev: I understand. I will transmit this information to Vladimir."
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 26.03.2012 o godz. 21:19.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"