|
Zobaczcie co po raz kolejny powiedział Garguła. To już mnie przestało śmieszyć... "Wypada przeprosić kibiców". Co mi z jego przeprosin. Niech przegra mecz, ale da z siebie wszystko. Po prostu tyle.
Tutaj trzeba zostawić piłkarzy takich jak Sobolewski, Wilk, Pareiko, czy Jovanović. Piłkarzy po których widać, że im naprawdę zależy. Co z tego, że mamy w kadrze zawodników, którzy są bardziej utalentowani od nich. Wolę walczących na 100% średniaków niż kilka gwiazdek chcących jak najszybciej odejść za granicę i grających z czasem z mniejszym zaangażowaniem. Ruch nie ma lepszych piłkarzy od nas, ale ma drużynę, prawdziwą drużyną. A my? Mamy grupę piłkarzy między którymi prawdopodobnie nie ma żadnej chemii. Brakuje tu dowódcy.
Jak patrzę na grę takiego Nuneza to się cieszę, że istnieje klauzula wykupu na poziomie miliona euro, tak samo się cieszę z takiego zapisu przy umowie Bitona. Dzięki temu nikt nie wpadnie na pomysł, aby grali w Wiśle w następnym sezonie. Nie martwi mnie też transfer Meliksona. Więcej, nie martwi mnie jakikolwiek zawodnik, który zamierza opuścić Wisłę.
Przedłużyłbym jednak kontrakty Pareice, Sobolewskiego i Czekajowi. Tego ostatniego w każdym meczu do końca sezonu ogrywałbym na środku obrony. Gorzej od Bunozy i Chaveza nie gra. Do tego jest o 4 lata młodszy od pierwszego i aż o 8 od drugiego, czyli ma dużą szansę zrobić postępy w ciągu najbliższych dwóch lat. Do tego to wychowanek. W naszej kondycji finansowej to także zaoszczędzone pieniądze.
|