Kurz napisał(a):

- Mój powrót do Wisły oznacza, że te pomysł inwestowania w klub nie został zarzucony. Ale też Wisła ma kosztować rozsądnie, a nie absurdalnie dużo. Zapewniam, że Bogusław Cupiał oprócz tego, że jest biznesmenem, jest też kibicem.
To chyba najbardziej kluczowy fragment z wywiadu z Bednarzem. Czyżby właściciel uważał, że wydaliśmy absurdalnie dużo na transfery. Prawdę mówiąc nie mogę się już doczekać tłumów rodzimych gwiazd ściąganych za nie tak absurdalne pieniądze. Chyba bracia Mak mają szansę na grę w podstawowej jedenastce . Może to jednak dobrze, przynajmniej nie będziemy musieli przejmować się grą w europejskich pucharach, bo nas w nich po prosu nie będzie.
|
Może tak być.
I finansowo będzie to (o zgrozo) lepsze dla klubu żeby nie grać w pucharach w sytuacji gdyby sie okazało że np:
Przykładowo Lamey kosztował za rok wypożyczenia 350 tysięcy euro pensji a miał dodatkowo bonus 50 tysięcy za awans do grupy LE + kolejny bonus 50 tysięcy za wyjście z grypy. Razem wyszło 450 tysiecy...
I może tak sporo kopaczy z zaciągu na LM miało takie bonusy, po czym ktos to policzył (bo na prąd podobno zabrakło) i wyszło że te mityczne 3 mln euro to akurat skonsumowali w większosci kopacze....
(
To takie moje spekulacje)
Niestety nie mamy wglądu w księgi finansowe Wisły żeby wiedzieć czy Bednarz mówi prawdę czy ściemnia. Mam obawy że nie ściemnia.
Stąd ten pomysł z Makami może być "lepszą" opcją finansowo. Zaznaczam nie wiem jak to wygląda, to tylko moje spekulacje.