Blaszczu16 napisał(a):

|
Jirsaka wystawić Jirsaka. On zawsze z Ruchem gra mecz sezonu.
|
Dokładnie, tak jest. Ten piłkarz mnie zdumiewa. Uważam, że przychodząc do nas miał potencjał nie mniejszy niż Maor. Ma piłki na centymetry, technicznie też niezły, stałe fragmenty potrafi świetnie wykonywać, ma niezły strzał z dystansu. Tylko w 28/30 sezonu zablokowany. Te 2 mecze to najczęściej mecze z Ruchem. Zdumiewające:
8 meczy z Ruchem, 2 gole, 5 asyst. Ogólnie w 102 meczach strzelił 5 goli i miał 13 asyst.
Możemy się zastanawiać nad przyczynami takiego stanu rzeczy. Bardzo ciekawy jest fakt, że w ciągu 5 lat gry w barwach Wisły zagrał tylko 14 pełnych meczów w Ekstraklasie. To idealnie obrazuje to, że żaden trener mu nie zaufał do końca. Za Skorży Tomek sobie nie pograł, a były to prawie 3 lata. Dla Tomka stracone lata.
Chciałbym, aby został z nim przedłużony kontrakt. Nie wiem ile zarabia, ale sądzę, że nie jest to duża sumka. Jeżeli nie chciałby dużo to jako gracz szerokiej kadry by się przydał.
Kiedyś wspomniałem o potrzebie posiadania rezerw. Powtórzę to n-ty raz. Gdybyśmy mieli rezerwy BYĆ MOŻE kariera takich graczy jak Tomek by się potoczyła troszkę inaczej. W pewnym momencie należało Tomka wypożyczyć. To był przede wszystkim okres gry za Skorży.
PS Popatrzcie jakby ewentualne zwycięstwo z Ruchem poprawiało nasze szanse na wicemistrzostwo lub nawet mistrzostwo. Legia ma ciężkie mecze przed sobą. Każdy zespół może stracić punkty z każdym.