Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2012, 10:18
kozimtsw napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj odbył się festiwal piłkarskich jaj. Zarówno w Krakowie (druga bramka dla Górnika) jak i w Białymstoku (gol na 1:1).
Właśnie czytałem, że kibice Jagiellonii strasznie jadą tego młodego Porębskiego za tą bramkę, że się nie nadaje itd. Z ciekawości patrzę na powtórkę bramki, a tu gość w sumie się tylko poślizgnął, czysty przypadek losowy, niefart. Ja tam takie sytuacje traktuje w ten sposób, podobnie np. nie winię Wawrzyniaka dla gola dla Niemców w końcówce meczu przeciwko naszej reprezentacji. Chyba, że piłkarz ślizga się cały mecz, bo źle dobrał buty, ale tak...

Makuszewski zaczyna ostro śmigać, gracz podobny w stylu gry do Małeckiego, w dalszym ciągu stosunkowo młody, a dostępny za darmo od następnego sezonu. W takim przypadku nie ma co się zastanawiać, bo sprzątnie go zaraz ktoś inny, tak jak było np. w przypadku Janusza Gola - zastanawiano się czy "jest to gracz klasy wystarczającej do gry w Wiśle", podczas gdy Legia go podpisała i zyskała za darmo (plus raczej mała gaża dla samego zawodnika) bardzo przydatnego, solidnego gracza, który gra w kratkę, ale miał też swoje wkłady bramkowe w ważnych meczach. A później w Krakowie płacz, że ceny za Polaków są horrendalne. Szczególnie warto by pozyskać go szybko, że w Poznaniu też się szykuje przebudowa drużyny i na pewno będą dla Wisły w tym względzie konkurencją, a dobrych, młodych skrzydłowych na naszym rynku powoli zaczyna brakować.

Ciekawą opcją byłby też Danch, gra do bólu solidnie, bardzo twardo, popełnia znikomą ilość błędów, jest już dosyć doświadczony jak na swój wiek, miał nawet okazję grać przeciwko czołowym napastnikom świata. A o Wiluszu już kiedyś wspominałem. Wbrew pozorom jest kilku ciekawych zawodników teraz na polskim rynku do wyciągnięcia. Odpowiednie wkomponowanie ich w zagranicznych graczy typu Meliksona, Ilieva czy (mam nadzieje) Bitona, mogłoby dać Wiśle drużynę zarówno grającą twardo i agresywnie, ale równocześnie dosyć skutecznie w ofensywie.

W każdym razie jeśli Bednarzowi tak zależy na spolszczeniu Wisły, to najłatwiej to zrobić wymieniając kilku obrońców, bo obrona jest praktycznie w całości cudzoziemska, a prezentuje dosyć średni poziom, biorąc pod uwagę to, że cudzoziemcy powinni ciągnąc grę drużyny. Ale to już chyba podchodzi pod inny temat na forum
Ostatnio edytowane przez rw88 : 24.03.2012 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując