Worcester
Cytat:
|
Jeśli pijesz do rewolucji przemysłowej, to odpowiadam Ci, że nic w tym wieku światu lepszego nie przytrafiło się.
|
Nie, nie pije do rewolucji przemyslowej. Trudno pic do czegos, co umozliwilo czlowiekowi wejsc na kolejny "level" rozwoju...
Cytat:
|
To był wiek, w którym Stany Zjednoczone były prawdziwie wolnym krajem.
|
W szczegolnosci kobiety i "kolorowi"
Cytat:
A teraz posłuchaj..
Niewolnik pracował, w zamian dostawał dach nad głową i pożywienie. Właściciel dbał też o jego zdrowie, bo za kolejnego musiałby zapłacić.
Polska 2012r..
Wielu rodaków uczciwie pracuje. Są niewolnikami państwa, które ograbia ich z dużej części pieniędzy, co prowadzi do tego, że brakuje im do pierwszego. Inni niewolnicy wyemigrowali.
|
Koliber?
Porownujesz status Kowalskiego z XXI wieku, ze statusem Mudzyna z XIX wieku?
Uczciwie pracuje? Nie starczy do pierwszego? Bardzo ckliwa twa histora, ale sam sobie winny jestes. Ja znam wielu ludzi ktorzy zyja naprawde godnie. I uwaga, placa wieksze podatki od Ciebie

Wiec nie, to ze Jasiowi nie starczy do pierwszego to nie wina brukseli, kosmitow czy zydow, tylko jego samego.
Cytat:
|
A teraz pochyl się nad niewolnictwem, rewolucją przemysłową i wszystkimi uciśnionymi. Chętnie się pośmieję.
|
To ja mam powod by sie smiac, nie wy. Popatrzcie co bylo 15 lat temu, a co jest teraz. Idac takim tepem za 20-25 lat bedziecie eksponatem muzealnym
serek.c2
Nie przemeczaj sie, i nie pisz tak dlugich postow, bo na kazanie Natanka nie zdazysz
-----------------------------------
Edit:
1. Sorry, myslalem ze to jest typowe opowiadanie z cyklu "a mojemu kumplowi to sie przytrafilo..." (a w rzeczywistosci opowiadasz swoja historie...). Mniejsza o to, sens mojego przekazu pozostaje niezmieniony...
2. Czyli jak?
3. Heh, sek w tym ze tego ciemnogrodu jest coraz mniej...