Majewski - wydaje mi się że niestety Wisły nie stać na niego... zarabia stanowczo za dużo, a i jego klub nie odda go za darmo... nawet jak spadną z ligi (są niedaleko strefy spadkowej). Piłkarz marzenie...
Cywka - w Derby nie grał... tak i w Reading nie gra... no może po 6 min. w meczu... kontrakt mu się kończy w czerwcu a PL ligą nie pogardzi... nie tak dawno był ugadany ze Śląskiem. Skoro Kupisz zrobił karierę w PL lidze to tym lepiej powinno pójść Cywce, ponieważ to on był tym lepszym w Wigan, to z nim wiązali większe nadzieje.
Janota - holenderska eredivisie jest bezapelacyjnie lepsza niż PL ekstraklasa... czyli wynika z tego że 2 liga hol (Jupiler Leaugue) jest lepsza niż PL 1 liga... to z jakiej okazji niemal cale forum zachwycało się Makami, za wszelką cenę chcieli ich widzieć w Wiśle, mimo że trzeba było za nich płacić, a o Janocie nikt nigdy nie wspominał

Pamiętam jak wypowiadał się Kafarski kiedy prowadził Lechię i kiedy przyjechał do niego Janota na testy... powiedział że " Janota przyjeżdżając tutaj myślał że w PL gra się techniczną piłkę... Poza tym był za słaby fizycznie" podziękował mu i ten wrócił do Hol. Kończy mu się kontrakt, myślę że gdyby tylko zaproponować mu Wisłę... zgodziłby się bez zastanowienia. W Holandii jest taka zapchajdziurą trochę... gra w ataku, na lewej pomocy i jako rozgrywający... nie mogą znaleźć mu jednej pozycji.
Pazdan - wg. mnie piłkarz ok... szału nie robi ale...
Słodowy z Victorii oblał jakiś czas temu testy w Górniku...
Zajdler - nie wiem nic o tym człowieku...
Tyrała - Jak jego obecna drużyna (długa nazwa) awansuje do 1 Bundesligi to pozbędą się go lekka ręką, ponieważ nie mieści się nawet w 18 meczowej. Można go spróbować... w końcu nie bez powodu mówiono na niego Polski Messi. Może u nas zacząłby coś normalnie grać...
Kołodziejczak z Lyonu - pewnie nie jesteśmy klubem na miarę jego umiejętności i ambicji... ale spróbować można.
Kurzawa z Monaco - jak nie uda się tego Pana piętro wyżej...
Szukała z Cluj - pewnie go nie puszczą bo to kapitan i podpora defensywy rumuńskiej drużyny... ale warto spróbować. Kiedyś czytałem z nim wywiad że chętnie wróciłby do PL ale pod warunkiem że złożyła by mu ofertę drużyna grająca o mistrzostwo i mająca zapędy do gry w europejskich pucharach.
Załuska - nigdy nie widziałem go w akcji... no może raz w reprezentacji... kończy mu się kontrakt, nie wiem czy stać Wisłę na jego kontrakt.
Białkowski - każdy pamięta jego parady na WC U-20, kontrakt mu się kończy... może dalej tak potrafi
Jeśli chodzi o moje przewidywania to Bednarz ściągnie: Głowackiego, Brożka jednego i drugiego, Pawełka? no i przetestuje 15 zawodników i z żadnym z nich nie podpisze kontraktu bo nie będą się nadawać...
Uważam że z racji braku szkółki i ośrodka treningowego nie mamy co liczyć na wychowanków... dlatego najlepszym rozwiązaniem będzie kupno młodych Polaków, którzy wychowali się piłkarsko w innych krajach. Podpisywać ich na potęgę... na pół roku z opcją automatycznego przedłużenie jeśli się sprawdzi. Jest ich pełno w różnych drużynach w Niemczech, nie chce mi się wklejać masę linków z TM.