Zatem jaka będzie książka o Andrzeju Iwanie? Formą różni się od tej o Wojciechu Kowalczyku?
KS: Myślę, że tak. W wielu fragmentach jest o wiele ostrzejsza. Jest to książka o dużych problemach z jakimi spotykają się ludzie, którzy spadają z samego szczytu. Jest to historia m.in. o alkoholizmie, uzależnieniu od hazardu i o bardzo wielu przykrych rzeczach, o których niekoniecznie chcę teraz mówić.
Myślę, że wiele faktów będzie wstrząsających dla ludzi, którzy dobrze znają Andrzeja, bo są w tej książce rzeczy, o których nie wiedziała nawet jego najbliższa rodzina. Andrzej na początku chciał napisać książkę żartobliwą. Kiedy zaczęliśmy nad nią pracować szybko okazało się, że Andrzej się bardzo odkrył i zaczął być tak brutalnie szczery, że nawet ja byłem zszokowany treścią. Myślę, że to będzie bardzo ciekawa lektura zwłaszcza dla kibiców Wisły, którzy będą mogli się dowiedzieć mnóstwa fajnych ale i smutnych historii o swoim klubie z lat 70 i 80. Momentami ta książka dla fanów „Białej Gwiazdy” może być dosyć trudna. To będzie dla nich pewnego rodzaju test, czy potrafią pogodzić się z historią swojego klubu.
Więcej tutaj
http://wislalive.pl/polecamy/tylko_u...eszlo_com-498/