Szpen napisał(a):

żal to mi Ciebie. Według Twojego toku myślenia wszyscy powinni:
- chodzić ubrani w ten sam worek
- dostawać takie same pensje
- chodzić do kościoła (nie mylić z wiarą)
-itd. itd.
rozejrzyj się chłopie, zdejmij ten strach z oczu. Świat jest inny, niż Ci się wydaje.
Co do esbeckich emerytów - chyba nikt normalny nie chce tego. Tylko od 20 lat nikt tego nie rusza. Żal. Archiwum IPN dawno powinno być otwarte, a sam IPN zamknięty.
|
Co ty bredzisz - gdzie ja pisze że każdy ma mieć tyle samo i że wszyscy muszą chodzić do kościoła? NIe manipuluj wypowiedziami/postami.
Jasno pisze że jak trzeba przywalić kosciołowi to nagle jesteście obrońcami kasy państwowej a siedzicie jak mysz pod miotłą kiedy trzeba walczyć z emeryturami komuchów czy rozwalaniem polskiego przemysłu. TAk samo nikt nie rusza 20 lat SBeckich emerytur jak i kościoła. Tyle że kościół dostawał to co mu zabrali a SBecy dostawali kasę na którą nie zasłużyli
Co do IPN-u to się nie kompromituj bo najwięcej to krzyczą ci co mają "brud' za uszami a kwestie lustracji do których pijesz pewnie to tylko ułamek ich działalności. Wejdz na ich stronę i zobacz ile robią spotkań z młodzieżą, wystaw, prelekcji , ile wydają książek. Owszem komuchy najchętniej by ich wystrzlili w kosmos ale co się dziwić jak ujawniaja że ojciec M.Olejnik to rasowy towarzysz MO/SB, ojciec Kraśki wplywowy PZPR-owiec, a dziadek i ojciec Hubner to UB-eccy zastępcy kata Rzeszowszczyzny - Supruniuka. Wiem zamknac IPN bo szkodzą ...komuchom - i to się baaaardzo Szpeniowi nie podoba .....