wolfy napisał(a):

.... Niemożliwe żeby Cupiał o niej nie wiedział. Nie wiem jak sprawę przedstawił mu Basałaj, na ile się orientuję Valcxx i Moskal byli przeciw. Tylko co z tego? Teraz pewnie właściciel stwierdził, że mu się nie opłaca.
Cupiał sam kiedyś (w jednym z nielicznych wywiadów jakich udzielił) przyznał, że w klubie nie dzieje się absolutnie nic bez jego wiedzy.
|
Ogólnie się z Toba już zgodzę.
W klubie ze spraw kluczowych bez zgody Cupiała nie dzieje się nic. Jak dobrze zauważysz mało kto wypowiada się w tonie 'tak rozmawiam z Bossem i jesteśmy na bieżąco'. Sytuacja jest wręcz przeciwna - 'nie rozmawiałem ale wiem że ....'. Osoby takie jak Basałaj, Bednarz itp mają autonomie i uprawiają politykę w ramach jakiegoś tam mandatu. To ze Cupiał robi tak a nie inaczej to robi to za namową/wizją wyżej wymienionych - po to ich w sumie zatrudnia. Jego od Wojciechowskiego rożni to ze Wisła jest na topie i w czubie tabeli. Gdyby nie ten fakt to jego poczynania byłyby tak samo chaotyczne jak właściciela Polonii W.
Ale ad rem - nie sadzę aby Cupiał miał jakieś mega wyrobione zdanie odnośnie Małeckiego. Jeśli by miał zdanie to by się tego zdania trzymał a nie zmieniał poglądy zależnie od tego kto jest na stołku Prezesa. Obecni doradcy zapewne załatwili temat tak a nie inaczej - dla zysku/doraźnych celów, w oparciu o pazerność prezesa i kosztem (chwilowego) dobrego imienia klubu. Jak zwał tak zwał - Patryk dalej w grze do końca sezonu. Niech gra dobrze.
Edit:
@Kominek
Uważasz ze chcemy go pchnąć za kwotę wynikającą z prawa Webstera? I jest nam to na rękę ? To trochę mnie zaskakuje bo szczerze mówiąc o tym nie pomyślałem. Jest szansa ze go nikt nie kupi za ta kwotę i zostaniemy z Patrykiem na następny sezon?