Bobek90 napisał(a):

Ehe, aha, super... Frekwencja, ogladalnosc telewizyjna, itd, swiadcza o niczym innym jak o tym ze to liga budzie wieksze zainteresowanie od pucharow 
P.S
Zle sie wyrazilem. Mi nie chodzi o to ze MP jest dla mnie nic nie warty. Nie. Jest warty, ale wartosciowsze sa puchary bo tam jest poprostu wyzszy poziom, wieksza kasa, i wiekszy "splendor".
|
Możesz mieć swoje zdanie odmienne od innych ale to nie oznacza, że Twoja wizja świata jest poprawna.
Ten wyższy poziom, większa kasa i większy splendor jest nagrodą i dodatkiem do rzeczy podstawowej jaką jest mistrzostwo kraju. Nie będziemy Manchesterem, Barceloną ani nawet FC Porto, nie wygramy Lig Mistrzów, Ligi Europy ani nawet Intertoto (gdyby wróciło) ale naszym celem jest coroczne zamiatanie ligowej tabeli, pokazywanie pleców Legii, Amice czy tym z Kałuży, dominacja w lidze i bycie najlepszą drużyną w kraju. Na boisku. Na trybunach też. A Puchary są tylko dodatkiem. Jak miałbym do wyboru mecz o MP z Legią czy awans do LM z XYZ to zawsze ważniejsza będzie dla mnie walka o prymat w Polsce.