Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2012, 15:11
Pablo84
Przykro mi, ale dla mnie uznawanie MP za sukces to mylenie slubu z pogrzebem. Za slaba liga by ten mistrz mial jakies wielkie znaczenie. Mi chodzi o cos innego. Przez ostatnie 10 nawet o cal nie zblizylismy sie do europy. To ze w tym czasie zgarnelismy kilka MP w slabej lidze to mnie nie jara. Do europy nie zblizylismy sie nawet o cal! Klub przez te lata nie mial i nie ma zadnej strategii rozwoju, opieramy sie na zadnych argumentach.
ITI natomiast, mimo ze lista ich grzechow jest dluga, buduje klub na pewnych fundamentach. Nie zeby to cos bylo specjalnego, bo w europie to standart, ale u nas... nie. ITI buduje klub na fundamentach, solidnych fundamentach (akademia). Budujac klub na tych fundamentach, zbliza ten klub, mimo ze tego jeszcze nie widac, do europy. O tak, za lat 5-10 Legia bedzie czesciej grywala w europie niz gra teraz (jesli nie przerwa obranej drogi). My za lat 5-10 bedziemy grywali tak samo czesto w europie jak gramy teraz, czyli... raz na x lat.
Dziekuje, poczekam.

Lizusostwo? Wzgledem kogo? Jesli kogos chwale w tym momencie, to bardziej ITI a nie Legie sama w sobie I powtarzam, To nie tak ze ITI jest jakies cudowne. Poprostu na bezrybiu (polski futbol) i rak ryba

P.S
Chude lata? A wczesnieja jakie byly, chyba nie powiesz ze dobre? Bo w tych "dobrych" latach to bialoruski BATE potrafie w ciagu 4 lat grac 2xLM i 2xLE, a my co? Z czym do ludzi...
Odpowiedz cytując