Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2012, 13:16
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Walka o podum mówisz. Gdy dziś wygra Korona to do III miejsca będzemy mieć stratę bagatela 7 pkt !. Nieźle.
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Przed rundą rewanżową zapowiadałem, że 4 miejce będzie naszym sukcesem i to takim nad wyrost. Nadal tego się trzymam nie rozumiejąc, przyznaje, za bardzo na jakiej podstawie uważasz, że jesteśmy w stanie się bić o podium ?
Post nie był skierowany do mnie , ale podjąłem temat, bo ciekawy, a w lidze kluczowy...Korona nie wygrała, strata nadal jest 5 punktów (rywale z tą przewagą to Ruch, Polonia, Korona) i napisałem że nawet 4 miejsce , a nie tylko 3 może wystarczyć do gry w pucharach europejskich...
milosz napisał(a):Wyświetl post
Naszym celem jest gra w pucharach europejskich i czy to finał PP czy nawet 4 miejsce mogą teoretycznie je dać.
milosz napisał(a):Wyświetl post
Kw. do LM miejsce 1, dalej przez PP jego zwycięzca który powiedzmy zajmie miejsce w lidze np. 3 lub 2 (może też być przegrany finalista jeśli , przegra z nowym MP)i zagra w kw. do LE , oraz 2 zespoły z miejsc np. 2 i 4 i awans do kw. LE.
Wniosek , teoretycznie miejsce 4 też może dać realizację celu minimalnego czyli awans do europejskich pucharów, tyle że aktualnie zajmujemy miejsce 6 i strata się do rywali jakoś się nie zmniejsza.
Pokazałem teoretyczną możliwość zajęcia 4 miejsca w lidze i … awansu do pucharów (o ile zdobywca PP będzie 2 lub 3 na koniec sezonu), więc jest to moja odpowiedź na tezę o 4 miejscu w lidze które wówczas może być traktowana jako wynik wytarczająco dobry (w sumie w naszym kiepskimw ligowym sezonie), bo realizujący cel minimum, grę w kolejnym sezonie w europejskich pucharach.

Do KOMINEK i co niby tu jest bzdurą !?

PS, Zaś nikomu niepotrzebna polemika z BBudowniczym została zakończona i to jest okay.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.03.2012 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując