Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2012, 02:37
0 22
Cytat:
No, dobra ale zmierzanie ITI do sprzedania Legii to fakt, a nie przypuszczenia. ITI ma monstrualne problemy finansowe, a poza starym Walterem nikt tam się nie chce w żadną piłkę bawić. Dodatkowym dowodem na to wszystko jest ban na kasę do Legii i ściąganie tego co rzekomo kiedyś w nas zainwestowali, a w rzeczywistości pożyczyli.
Wiesz, ja mysle ze Legia ITI zawsze byla na sprzedaz. Kwestia oferty. Jesli ktos np. w 2005 dalby wystarczajaca kase to bez zastanowienia by ta Legie sprzedano. Problem w tym ze klub pilkarski to nie slipki z bazaru. Napewno jakby byla dobra oferta to ITI Legie by sprzedalo. Pytanie czy owa bedzie? Minimum kilkadziesiat milionow zlotych (sam dlug wzgledem ITI). Minimum. Znajdzie sie ktos chetny? Wojciechowski chyba nie, nazwal ostatni kibicow Legii dzikusami...
Zreszta... tak na dobra sprawe Legia to obecnie jedna z niewielu czesci ITI ktora zarabia. Na horyzoncie mlodziez na ktorej bedzie mozna zarabiac (Zyro, Wolski, Jagiello, itd.) lub... przynajmniej bilansowac budzet. Rownie dobrze zapala im sie lampki i beda chcieli zrobic sobie polski Arsenal (w sensie; klub ktory przynosi zyski).
Nie wiem, wiem jedno, z "wielkiej" trojki (Lech, Legia, Wisla) to Legia ma zdecydowanie najlepszego wlasciciela. Co nie znaczy ze jest jakis super. Poprostu na bezrybiu (polski futbol) i rak ryba

Akurat ten ban na kase to zaden dowod. No okej, to dowod na to ze w ITI dzieje sie zle, ale na nic wiecej. Ban na kase to ma polowa ligi, z Wisla i Lechem wlacznie

P.S
Mam nieodparte wrazenie ze Juzek chyba pojdzie do tej Lechii po sezonie. Fajnie by bylo. Moze by cos fajnego z tego wyszlo (czytaj, solidna druzyna na europe)...
Odpowiedz cytując