Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2012, 23:46
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że niektórzy chcą na siłę sprowadzić polski szrot do Wisły. Bo polski to znaczy lepszy? Gówno prawda. Polityka Stana była bardzo dobra. Póki co jest jeszcze w klubie Holender, mam nadzieję - pewnie płonną- że zostanie z nami na dłużej. Wystarczy dokupić do Jovanovicia, Czekaja, Chaveza, Jaliensa, Wilka, Meliksona, Garguły, Kirma, Ilieva i Genkova, spróbować wykupić Bitona, przedłużyć kontrakty z Pareiko i Sobolewskim. Wtedy należy szukać piłkarzy dobry, którzy wzmocnią skład, a nie zwiększą tylko liczbę Polaków.
Polityka Stana była nie do końca dobra. Ściągnął dobrych piłkarzy, ale zachwiał pewne proporcje przy budowie drużyny (i nie chodzi mi o narodowość poszczególnych zawodników). Zbudował drużynę bez przyszłości. Większość piłkarzy ma 28 lat i więcej. Najmłodszy zawodnik ma 20 lat, a kolejnych kilku 24 lata. Owszem pewnie to nie był tylko jego pomysł. Sprzedać można za rozsądne pieniądze tylko Meliksona. Jednak trafiał z transferami co się bardzo ceni.

Komentarz do tych o których pisałeś:
Jovanović - ok, dałbym mu szansę, chłopak faktycznie "coś ma" i do tego wiek odpowiedni do budowania w oparciu między innymi o jego osobę drużyny. Może nie jest to Branisław Ivanović, ale na naszą skalę ma szansę być takim naszym odpowiednikiem popularniejszego kolegi
Czekaj - mimo ostatniej słabszych meczów wynikających z braku ogrania dałbym mu szansę, słabszy od kolegów nie jest, a mając dopiero 20 lat może bardzo szybko poczynić znaczące postępy i nawet trafić za jakiś czas do reprezentacji. Co też ważne to nasz wychowanek.
Chavez - nie pasuje mi jego styl gry do Wisły, najlepiej byłoby go sprzedać gdyby pojawiła się taka możliwość.
Jaliens - ostatnio spisuje się nieźle, ale nie wiem, czy jak nie zdobędziemy mistrzostwa będzie nas stać na jego utrzymanie, jednak mamy z nim i tak roczny kontrakt, więc chyba nie będzie wyboru.
Wilk - jak najbardziej warto oprzeć na nim budowę drużyny
Melikson - niestety nie uda się nam go raczej przekonać do zostania u nas. Mam nadzieję, że nasi wynegocjują dobrą cenę i zostanie ona w całości przeznaczona na budowę nowej drużyny
Garguła - czasem widzę u tego piłkarza przebłyski, ale mimo wszystko daleko mu do formy sprzed kontuzji. Mimo wszystko wolę, aby w drużynie został Jirsak.
Kirm - mam nadzieję, że zostanie sprzedany przy dobrej okazji. To nie jest typ dynamicznego skrzydłowego, a taki by nam się przydał.
Iliev - gdyby był te 2-3 lata młodszy... Mimo wszystko fajnie jakby został, na jokera się przyda, a może też pokaże kilka tricków młodszym kolegom
Genkov - krytykowany bardzo, ale jak się weźmie pod uwagę jego kontuzję i popatrzy na statystyki okazuje się, że grał ~3 razy krócej od Bitona w Ekstraklasie i strzelił 4 razy mniej goli. Zostawiłbym go.
Sobolewski - nie wiadomo jak będzie z nim po kontuzji, chciałbym, aby został bo na to zasługuje, ale czy podoła tego nie wiem. Jeżeli miałby odejść to należy mu zaoferować pracę w klubie. Naprawdę wiele dla nas zrobił!

Warto pamiętać, że po sezonie wrócą Nalepa, czy Chrapek. Być może wróci także Burliga. Warto byłoby sprawdzić, czy są w stanie dać coś pierwszej drużynie. Ciekaw też jestem tego Rojewskiego z MESA. Strzela gole w sparingach, czy meczach ligowych MESA, a jest tylko wypożyczony na pół roku. Nie wiem jak gra, ale z jednego powodu chciałbym, aby wypróbowano go w pierwszej drużynie. Już był pewien zawodnik co miał z nami półroczny kontrakt. Nazywał się Michał Jonczyk.
Odpowiedz cytując