Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
TSW_forever
Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2012, 21:13
rw88 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, problemem jest to, że do spadku typowali ją debile w tym temacie, a plotka powtarzana milion razy stała się prawdą. Idealny przykład na potwierdzenie mądrości tego przysłowia.

Debile ? Ty pewnie za to wszystko przewidujesz co się wydarzy i co tydzień puszczasz booków z torbami

Z Korony odeszło raptem DWÓCH niezłych piłkarzy, czyli (wtedy) 36-letni ligowy weteran Edi Andradina i Andrzej Niedzielan, który w ostatnich jedenastu ligowych kolejkach w barwach Korony strzelił...DWA gole. Czyli było to mniej więcej tak bolesne rozstanie dla Korony, jak odejście z klubu Sernasa dla Widzewa. Oprócz nich odeszły takie "gwiazdy" jak Puri, Dirceu, Misztal, Tataj i kilku młodych chłopaków na wypożyczenie, krótko mówiąc, zawodnicy zdecydowanie zbyt słabi na grę w Koronie.
To są te całe, owiane już wręcz legendą przedsezonowe osłabienia Korony. Zamiast nich powracali zawodnicy z wypożyczeń, typu np. napastnik Zieliński, który miał bardzo dobry początek sezonu w Kielcach, czy też zakontraktowany został podstawowy reprezentant Litwy Kijanskas.

Wszystko to prawda - ale byłoby super jakbyś to napisał w lipcu 2011.... Po fakcie "prognozować przeszłość" to średni wyczyn. Tak się składa, że akurat sytuację w Koronie znałem bardzo dobrze - i to ze źródła najbardziej wiarygodnego (prezydent Kielc, prezes klubu). I zapewniam Cię, że nastroje niecały rok temu były tam nieciekawe. Pusta kasa, nieudana próba znalezienia inwestora, konieczność kolejnego dofinansowania klubu przez Miasto poprzez aport, celem pokrycia strat. Wszystko to poprzedzone fatalną rundą w wykonaniu piłkarzy. Osiągane w tym sezonie wyniki są dla nich dużym zaskoczeniem, bo dokonano znaczących cięć budżetowych

A napinki do samego trenera nie rozumiem. Gość teoretycznie z nikąd, ale jakie to ma znaczenie? Korona pod względem fizycznym wygląda bodaj najlepiej w lidze, atmosfera w drużynie po fatalnej wiośnie 2011 została przez trenra zupełnie odwrócona do góry nogami, teraz jest to najwaleczniejsza drużyna w Ekstraklasie, potrafią nawet medialnie wstawić się za kibicami, wbrew aktualnym trendom, mają krótko mówiąc jaja. Do tego dołożone zostały świetnie dopracowane stałe fragmenty gry. Czego taka drużyna jak Korona może więcej wymagać od trenera?
Trener Ojrzyński okazał się odkryciem sezonu, a Ty to przedstawiasz co najmniej tak, jakby zawodnicy Korony potykali się o własne nogi, trener był kompletnym idiotą i indolentem, a mimo to drużyna byłaby w czołówce...A to, że są oni aktualnie tak wysoko to zasługa właśnie UMIEJĘTNOŚCI ich trenera.
Dobrze się czujesz ? Gdzie ja coś takiego napisałem ? Ojrzyński się zdecydowanie sprawdził i nigdzie nie napisałem złego złowa o nim. W kontekście mojej wypowiedzi chodziło właśnie o okres jego przyjścia i prognozy powszechne różnych ekspertów, że "już jeden murowany kandydat do spadku jest". Gdyby do Wisły latem przyszedł np. aktualny trener Chrobrego Głogów, to też pewnie nie wywołałoby to entuzjazmu kibiców i dominowałyby pewnie katastroficzne prognozy na temat przyszłości klubu. A okazuje się w praktyce, że cięcie kosztów może nie odbić się w żaden sposób na jakości drużyny, a wręcz przeciwnie wywołać pozytywne skutki jak w przypadku Korony.
Odpowiedz cytując