Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2012, 17:52
Bronex napisał(a):Wyświetl post
....
Pomijając ton Twojej wypowiedzi to po prostu nie wiesz co piszesz i o czym piszesz.

Cytat:
No ale Czerwoni chcieliby ,żeby były utrzymywane puste szkoły pełne nauczycieli z wolnym co chwila i wysoką pensją.
Cytat:
Dzieci jest coraz mniej a oni buntują rodziców do protestów. Tu nie chodzi o uczniów i ich komfort.
Brednia. Nauczycieli jest dokładnie tyle ile jest potrzebnych w szkole. Jeżeli nie ma dzieci nauczyciel traci prace i żadna karta nauczyciela w ostatecznym rozrachunku go nie chroni. Jest zwalniany. W szkołach pracuje tez spora ilość nauczycieli z kontraktami jednorocznymi. Przedłużanymi co roku. Jak jest miejsce. Wyobrażasz sobie nauczyciela wykładającego do pustej klasy bez dzieci ? Odrębną kwestią jest liczebność klas, bardzo wysoka u nas. Można oczywiście ją jeszcze dalej zwiekszyć, czemu nie. Tak jak to chce się zrobić w przedszkolach. W końcu niewykształcony tłumok powtarzający brednie z gazety to co na czym obecnej władzy bardzo zależy.
Co do wysokości pensji to

Cytat:
W Polsce konsument otrzymuje tandetny produkt za nieproporcjonalnie wysokie koszty.
Mam akurat porównanie dwóch nastolatków o zbliżonej inteligencji z Polski i jednego z przodujących krajów, jak i całego systemu oświaty obu krajów. I moje odczucie jest takie, że mamy niezły produkt za marne pieniądze. A, że później jest to wszystko marnowane na uczelniach i w przemyśle to już całkiem inna bajka.

Z całą resztą to nawet nie dyskutuje. Bo poza potokiem słów to nic tam nie ma.

Szkoła to nie jest przedsiebiorstwo od zarabiania. Szkoła to inwestycja narodu w przyszłość.
Szkoły prywatne rozwiązaniem Owszem, z punktu widzenia urzedu znakomita. Rodzice zapłacą, odciążą budżet, będzie mozna zatrudnić dodatkowych urzędników...
Mamy już prywatne szkolnicto wyższe. Jak to było KSW - kup sobie wykształcenie

A czerwony to jest nasz prezydent, łącznie z metodami, które stosuje.

Bez odbioru.

Ps. Nie jestem nauczycielem.
Odpowiedz cytując