Bobek90 napisał(a):

|
No dobra, ale z zawodnikow ktorych wymieniles (i ktorzy zostana) to dwoch prezentuje sie solidnie (Jovanovic i Wilk) a reszta albo gra zle i ma odpaly wychowawcze (Malecki) albo nie gra wogole. Jak widzisz tu nie ma nawet szkieletu druzyny.
|
Jest to problem. Tak patrzę to z 3 mln euro trzeba byłoby wydać minimum, aby ściągnąć tych najlepiej rokujących aktualnie polskich piłkarzy. Za takiego Kupisza Jaga pewnie krzyknęłaby z milion euro. Przydałby się moim zdaniem. Z polskich zawodników możemy zmontować "za darmo" co najwyżej obronę ciut lepszą obronę niż mamy: Celeban, Wojtkowiak, Głowacki, Pazdan. Można jeszcze spróbować sprowadzić Załuskę, czy dobrze znanego nam... Pawełka. Można spróbować ponegocjować z Kuszczakiem, czy na obronę z Boenischem choć jak o tym myślę to to jest jednak SF. Jednak formacje ofensywne to już poważne wydatki. Podobno Celtic ma opcję pierwokupu Brożka za 700 tysięcy euro. Patrząc na jego sytuację to wydanie 500 tysięcy euro (do tylu by chyba można było realnie zejść z ceny) na jego powrót nie byłoby złym pomysłem. Jelenia można za darmo ściągnąć. W pomocy jedynie młodzi zawodnicy, którzy "podobno mają talent" jak Janota, czy Cywka.
Gdyby sprzedano Meliksona za 2.5 mln euro i całość przeznaczono na wzmocnienia to nie bałbym się o naszą przyszłość. Niestety wiadomo jak to u nas wygląda. Tutaj potrzeba zastrzyku gotówki.
Bobek90 napisał(a):

|
Ale czy byla realna szansa na MP?
|
Jak patrzę na grę za Moskala to był to radosny futbol, ładny dla oka, ale mało skuteczny. Probierz teraz chce zrobić wynik, "zabił" styl, zdyscyplinował obronę, poprawił stałe fragmenty i jak dotąd nie przegrał meczu. Kto wie czy gdyby drużynę objął w przerwie zimowej czy byśmy nie byli teraz w innych nastrojach. Mimo wszystko szkoda mi odejścia od stylu wczesnego Maaskanta, czy Moskala. Teraz robimy wynik zatracając to co mogło być naszym znakiem firmowym.