kacpaw91
Cytat:
|
U nas Skorża był 3 lata, Kasperczak pół roku, Maaskant 1.5 roku. Jedynie Moskal wyleciał po kilku meczach. Jak dotąd Polonia częściej zmienia trenerów.
|
Tak, ale mi chodzilo o ten sezon. Ale racja, jesli chodzi o caloksztalt to chyba Juzek przebija Boguslawa
Cytat:
|
Poziom ligi, czy poziom 3 drużyn, które nabiły te punkty w pucharach bo reszta się skompromitowała?
|
Podniosl sie poziom ligi. Kilka lat temu srodek i dol tabeli to byl dramat. Trzy proste podania, kilka "dzid" wystarczyly by rozklepywac obrone tych druzyn. Teraz nieliczac 2-3 outsiderow (typu cracovia) tak latwo nie ma. Wlasnie z tego powodu, MP w ostatnich latach zdobywa tak malo punktow.
Co oczywiscie nie oznacza ze mamy niewiadomo ile druzyn na puchary. Ale to normalne jesli chodzi o slabsze ligi. Szwajcarzy czy Cypryjczycy tez nie maja 50 druzyn na puchary.
Cytat:
|
Jaka byłaby realna nasza siła, gdyby nie padł gol w 94. minucie w meczu Fulham - Odense? Jaka byłaby siła Legii, gdyby Gol nie strzelił gola w Moskwie?
|
Bylaby to faza grupowa LE (gra do grudnia w europie), czyli cos co nie zdarzylo nam sie od lat.
A gdyby zamiast w poprzeczke Wawrzyniak trafilby w bramke (poczatek meczu)? A gdyby Ljuboja trafil w sytuacji sam na sam? Mozemy sobie gdybac, ale jedno jest pewne... Legia na ten awans akurat zasluzyla. Nie tylko wynikiem ale, a moze przede wszystkim, gra.
Cytat:
|
W tamtym sezonie Bełchatów, Zagłębie, Cracovia, Korona i kilka innych drużyn też zdawało być się konkurencją. Drużyny jak na razie jednego sezonu. Za wcześnie na takie opinie.
|
Absolutnie nie zgadzam sie z tym. To sa druzyny na srodek tabeli, taki jest ich potencjal. Obecny Ruch Chorzow to tak samo druzyna na srodek tabeli, a nie konkurencja.
Cytat:
|
Melikson pewnie odejdzie, Biton na pewno odejdzie. Jovanović, Wilk i mimo wszystko Małecki. Jeszcze nie dawno liczyłem na Boguskiego, ale już nie mam nadziei. Pewnie jeszcze w klubie zostaną Czekaj, Nalepa, czy Chrapek, ale czy to gracze na poziom do którego się przyzwyczailiśmy?
|
No dobra, ale z zawodnikow ktorych wymieniles (i ktorzy zostana) to dwoch prezentuje sie solidnie (Jovanovic i Wilk) a reszta albo gra zle i ma odpaly wychowawcze (Malecki) albo nie gra wogole. Jak widzisz tu nie ma nawet szkieletu druzyny.
Ale czy byla realna szansa na MP?