Bobek90 napisał(a):

|
Nie ma sie z czego smiac. Polonia jeszcze w tym sezonie nie zmienila trenera (nawet po kompromitacji we Wroclawiu gdzie przegrali 0:4), podczas gdy u nas przez te kilka miesiecy przewinelo sie trzech.
|
U nas Skorża był 3 lata, Kasperczak pół roku, Maaskant 1.5 roku. Jedynie Moskal wyleciał po kilku meczach. Jak dotąd Polonia częściej zmienia trenerów.
Bobek90 napisał(a):

|
Mam nadzieje ze tak samo nie mysli Cupial... Rok temu Rutkowsk tak samoi tlumaczyl postawe Lecha w lidze. "Gramy slabo w lidze bo gramu w europie. Czyli nie potrzebujemy wzmocnien..." Rzeczywistosc okazala sie brutalna. Europy nie ma, a mizeria ta sama lub nawet gorsza...
|
Tutaj zgoda
Bobek90 napisał(a):

|
Okej, to wszyscy wiemy juz od 15-20 lat. Powinismy wiedziec tez ze w ostatnich latach poziom sie podniosl (patrz; moj post z wczoraj, lub ranking UEFA z ostatnich lat) co oznacza ni mniej ni wiecej ze za "nazwe" juz do pucharow sie nie wejdzie.
|
Poziom ligi, czy poziom 3 drużyn, które nabiły te punkty w pucharach bo reszta się skompromitowała? Szkocja była jeszcze niedawno bardzo wysoko, a poza Celticiem i Rangersami rzadko zdarzały się kluby, które w Europie coś ugrały. Teraz właśnie taka Szkocja jest za nami bo te dwa kluby przeżywają kryzys.
Bobek90 napisał(a):

|
Ale co ma rozpietosc punktowa zwiazanego z poziomem ligi, bo nie lapie?
|
Drużyna, która gra 14 meczów w Europie traci naprawdę sporo punktów, a nikt nie potrafi tego wykorzystać.
Bobek90 napisał(a):

|
A gdyby Legia wygrala wczoraj i z Gornikiem to bysmy mieli az 11 pkt straty. Po co takie gdybanie?
|
Z GKS powinniśmy dzisiaj wygrać, z Lechem, który kończył mecz w "10" też. Czy Legia powinna wygrać z Polonią? Uważam, że nie, ale to subiektywne odczucie w sumie.
Bobek90 napisał(a):

|
Realna sile mistrza werifikuja puchary a nie liga.
|
Jaka byłaby realna nasza siła, gdyby nie padł gol w 94. minucie w meczu Fulham - Odense? Jaka byłaby siła Legii, gdyby Gol nie strzelił gola w Moskwie?
Bobek90 napisał(a):

|
Tez uwazam te zespoly za slabsze od Wisly. Niemniej puchary nie moga byc usprawiedliwieniem tego ze sa przed nami. Legia tez grala w pucharach...
|
Mimo wszystko potraciła sporo punktów co nas nie usprawiedliwia. Jednak w porównaniu z resztą drużyn jest to jakieś usprawiedliwienie.
Bobek90 napisał(a):

|
Ale ja nie twierdze tego na podstawie wynikow z tego sezonu. Ja twierdze tak na podstawie wizji czy finansow jakie maja poszczegolne druzyny. My nie mamy ani wizji ani kasy. Czeka nas kolejna rewolucja kadrowa (jak co lato). Jedna trzecia druzyny do wymiany, a kasy wiele nie ma. Z czym do ludzi? My stoimy w miejscu, inni ida do przodu.
|
To będzie sprawdzian dla właściciela. Jeżeli chce jeszcze raz budować silny klub to sypnie groszem, jeżeli nie to znaczy, że już ma dość tej całej zabawy.
Bobek90 napisał(a):

|
Sytuacja podobna, ale tylko z pozorow. Konkurencja w lidze jest wyzsza, a my nie za bardzo z czego mamy zrobic kolejna rewolucje. To samo co Lech. Oni tez musza zrobic rewolucje. I tez nie maja z czego.
|
W tamtym sezonie Bełchatów, Zagłębie, Cracovia, Korona i kilka innych drużyn też zdawało być się konkurencją. Drużyny jak na razie jednego sezonu. Za wcześnie na takie opinie.
Bobek90 napisał(a):

|
Biton, Melikson i... nie wiem kto jeszcze. To chyba tylko tyle. A, no i Biton jest tylko wypozyczony...
|
Melikson pewnie odejdzie, Biton na pewno odejdzie. Jovanović, Wilk i mimo wszystko Małecki. Jeszcze nie dawno liczyłem na Boguskiego, ale już nie mam nadziei. Pewnie jeszcze w klubie zostaną Czekaj, Nalepa, czy Chrapek, ale czy to gracze na poziom do którego się przyzwyczailiśmy?
Bobek90 napisał(a):

|
Placimy za niecierpliwosc Cupiala, a nie za mistrzostwo.
|
Nie pierwszy nie ostatni raz, a jednak wcześniej było nieco inaczej
Bobek90 napisał(a):

|
A byla jakas? Bo ja jej nie widzialem...
|
Matematyczna
Bobek90 napisał(a):

|
Racja. Ale jest przynajmniej kasa. No i jak pokazuje ten sezon Juzek juz troche ochlonal.
|
Cupiał też potrafił w międzyczasie 3 lata trzymać Skorżę.