|
Na temat sytuacji w klubie napisano prawie wszystko. Niestety sprawdziło się to co pisałem od dłuższego czasu, że u nas jakiekolwiek koncepcje budowy wytrzymują góra jeden sezon i to też dobrze. Mając na uwadze co pozostanie po tej drużynie po sezonie w przyszłym będziemy raczej walczyć o miejsca bliżej strefy spadkowej niż pucharowej. Pan Bednarz mówi o jakości - kolejny odkrywca Ameryki się znalazł, proszę tylko prezesie wytłumaczyć właścicielowi, że ta kosztuje i to nie mało.
Przeraża mnie również fakt, że Cupiał w dalszym ciągu otacza się takimi ludźmi jak Kapka, który ma sporo za uszami jeśli idzie o szeroko rozumianą korupcje w polskiej piłce ale widać właścicielowi to nie przeszkadza.
Mój scenariusz na najbliższy czas jest taki że w ciągu najbliższych dwóch lat bogacz z Myślenic spuści nas z Ekstraklasy ciekawe czy dopiero wtedy część z kibiców przejrzy na oczy. Jedynym sposobem na pozbycie się tego Pana co wydaje się być skuteczne wiedząc, że kieruje się emocjami jest zaprzestanie sponsorowania tego cyrku przez nas jak również głos trybun pod jego adresem w najbliższym czasie.
|