I następny as dziennikarstwa Jacek Żakowski oświadcza że to nie niemiecka antifa napadła na rekonstruktorów tylko aniifa zostala napadnięta przez kiboli Śląska ......ręce opadają
Cytat:
"Super Express": - Ma pan moralnego kaca po 11 listopada?
Jacek Żakowski: - Miałbym, gdyby Antifa napadła na Marsz Niepodległości, demolowała miasto, raniła policjantów. Mam jednak kaca jako dziennikarz, gdyż media powszechnie dezinformowały ludzi o tym, co się stało. W sensie wydarzeń. Zadziwiające, że próbuje się budować symetrię między zatrzymanymi działaczami z Niemiec a tabunami rozszalałych polskich bandytów.
- Trudno nie przyznać racji ministrowi Nałęczowi, gdy pyta: czy organizatorzy Kolorowej, zapraszając niemiecką Antifę, spodziewali się po niej pokojowej demonstracji?
- Te domniemania nie znalazły żadnego potwierdzenia. Wygląda na to, że Niemcy z Antify zostali napadnięci i zatrzymani na długo przed demonstracją. Na swoich stronach kibice Śląska Wrocław opisują, że wysiedli w okolicach Nowego Światu, zobaczyli niemieckich antyfaszystów i ich napadli. Piszą to z dumą. Trudno mieć do Niemców pretensję, że zostali napadnięci. Nie jestem kibolem, ale nie mam powodu nie ufać relacjom kiboli.
|
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej