|
Basałaj się zdymisjonował ( taaa...) , Stach już spakowany. Bednarz (o żesz k u r w a ja p i e r d o l ę!!!) " będzie sprzątał po Holendrach". Nie. Ten klub normalny nie jest. Jakimże trzeba być ignorantem ,żeby zarządzać klubem przeszło dekadę i co chwila robić te same błędy. Tu już nawet nie ma co pisać. Co jakiś czas jest to samo. Dreptanie od kryzysu do kryzysu. Jeszcze tylko brakuje Zdzicha Kapki i możemy już tylko na mszę dać.
Kiedy Basałaj zatrudnił Holendrów - Pięknego Roberta i Stacha - pomyślałem ,że może wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i zaczniemy budować fundamenty w tym klubie ,a nie zamki na piasku. Niestety. Brak kasy i cierpliwości zadecydował o wszystkim kolejny raz. Moim zdaniem , jak na te warunki jakie zastał , Stan w Wiśle to za ten czas odwalił kawał dobrej roboty. Wystarczy przeanalizować okienka z ostatnich pięciu-sześciu lat ,żeby to dostrzec.
Wcale bym się nie zdziwił jakby jakiś klub z naszej ligi szybciutko Stanowi zaoferował dobrą posadę. W tej chwili są już dwa takie kluby.Mnie tylko denerwuje to ,że Cupiał od wielu lat co roku próbuje wynaleźć "proch". Po jaką cholerę wyważać otwarte drzwi. Przecież w Europie Zachodniej w zasadzie na temat zarządzania w piłce nożnej , szkolenia długoterminowego, programów , założeń , modeli - napisano wszystko. Wystarczy obserwować, czytać ,implementować. Zasiać ,a potem radować się zbiorami. A u nas nie ma cierpliwość, systematyczności. Przecież większość tych klubów ,które dobrze prosperują finansowo i sportowo (nie koniecznie z absolutnego topu) kiedyś dawno temu postawiło na długoterminowy rozwój. No już chyba najlepszym ,książkowym przykładem była i jest Francja. Gdzie była Francja w latach 50, 60 piłkarsko a potem zdobyła MŚ w 1998 roku. To się z dupy nie wzięło. Czy takie OL ,9 razy pod rząd MF. To nie jest przypadek tylko ciężka praca. I to w takiej trudnej , wyczerpującej lidze jaka jest we Francji.
Najśmieszniejsze jest to ,że osobą która pracuje obecnie w Wiśle i całkiem trafnie ocenia całość jest Probierz. Chłop patrzy na sprawę kompleksowo. Zaczynając od szkolenia dzieci i młodzieży ,a na sile polskiego kapitału kończąc.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.03.2012 o godz. 10:30.
|