Wyświetl pojedynczy post
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2012, 09:13
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Szpeniu wez sie chlopaku naprawde chociaz raz dowiedz zanim cos napiszesz. Chociaz jeden jedyny raz.

Chronologicznie:
Gowin podjal temat po naglosnieniu raportu niezaleznej instytucji jaka jest Fundacja Republikanska.
Raport byl jakos w sierpniu/wrzesniu 2011.
Lista Gowina i analizy to praktycznie kopia z CAFR (Centrum Analiz Fundacji Republikanskiej).
W momencie publikacji raportu prezesem FR byl Przemyslaw Wipler.
Wipler jest dzisiaj poslem PiS.
Wniosek: Tusk zaprosil PiS do konsultacji projektu w calosci stworzonego m.in. przez jednego z dzisiejszych poslow PiS. Wipler ma przyjsc i porownac ze swoimi notatkami wlasny projekt? Chyba tylko po to zeby sie pobawic w "znajdz 5 szczegolow ktorymi roznia sie obrazki" czyli pewnie logo, tytul i podpisy.

Naprawde zalamany jestem tym jak latwo jest ludzmi kierowac przy pomocy telewizji. Myslenie to jakis gigantyczny problem dla niektorych. Polecam myslec samodzielnie, wiem ze trzeba wtedy od siebie wymagac nieco ale uwierz mi ze warto. Proponuje zaczac od stawiania kolo siebie kilku niusow i zadawac pytania zamiast bezkrytycznie przyjmowac czyjes komentarze jak np ten ze "Tusk zaprosil do deregulacji" bo to tak jakbym przyszedl w gosci do Szpenia, ktory akurat wyszedl z psem na spacer, pani Szpeniowa ugotowala obiad a ja otwierajac Szpeniowi drzwi z duma zaprosilnym go na "mojego" schabowego. Naprawde wystarczy czasem sekunde pomyslec.
Zestawianie ciekawych niusow i kojarzenia faktow proponuje zaczac od tych dwoch.
1. Tusk pisze "cieply" list do Kaczynskiego i zaprasza go do wspoltworzenia ustawy.
2. PO zbiera podpisy pod Trybunalem Stanu dla Kaczynskiego.
Ostatni raz apeluje o myslenie, kojarzenie faktow, zadawanie pytan. Potem przyjdzie pora na wyciaganie wnioskow. Az w koncu odkryje sie przed Wami nowy piekny swiat w ktorym sam bedziesz potrafil ocenic pewne zjawiska bez koniecznosci tlumaczenia przez pania z telewizji i pana z gazety.
widzę że zacietrzewienie całkowicie zasłania Ci trzeźwe myślenie i czytanie ze zrozumieniem. Ale coż zrobić jak frustracja wylewa się uszami.

Dziś Hoffman u Romanowskiego powiedział, że to co proponuje Gowin jest słabe i oni mają swój własny pomysł. Tego Gowina nie poprą. Albo ich, albo nie pomogą. Więc swojego nie poprą? Dzizas!